Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Αλλαγή περιοριστικών όρων για την Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια - Θα μπορεί να βλέπει μια φορά τον μήνα τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό

Σήμερα έγινε δεκτή η προσφυγή της Συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια σχετικά με την τροποποίηση των περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί.


Πλέον η βουλευτής Β΄ Αθηνών και σύζυγος του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής θα μπορεί να επισκέπτεται μία φορά την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα τον Γενικό Γραμματέα, Νικόλαο Μιχαλολιάκο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ακολουθεί η δήλωση του συνηγόρου της κας Ζαρούλια, Άγγελου Αγγελέτου: "Με την από 08-07-2014 αίτησή μας προς την Ειδική Ανακρίτρια Εφέτη, αιτηθήκαμε την κατ' άρθρο 286 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τροποποίηση του περιοριστικού όρου του κατ' οίκον περιορισμού της κας Ελένης Ζαρούλια κατά τρόπο ώστε να καλύπτονται βασικές βιοτικές της ανάγκες που προϋποθέτουν την χαλάρωση του όρου του κατ' οίκον περιορισμού ως προς την έξοδο από την οικία και την μετάβαση σε συγκεκριμένους προορισμούς.

Με την υπ' αριθμ. 61/21-07-2014 Διάταξη της Ειδικής Ανακρίτριας - Εφέτη τροποποιήθηκε ο περιοριστικός όρος του κατ' οίκον περιορισμού και αφού επιβεβαιώθηκε και πάλι η δυνατότητα μετάβασης της κας Ελένης Ζαρούλια, με αστυνομική συνοδεία, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την άσκηση του βουλευτικού της λειτουργήματος, επετράπη και η μετάβασή της στο τραπεζικό κατάστημα με το οποίο συναλλάσσεται ώστε να προβαίνει στις απαιτούμενες συναλλαγές, η μετάβαση στο Φαρμακείο, και η μετάβαση μια φορά τον μήνα στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να επισκέπτεται τον σύζυγό της κ. Νικόλαο Μιχαλολιάκο.

Με δεδομένη την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και το σύντομο χρονικό διάστημα από την έκδοση του υπ' αριθμ 1144/02-07-2014 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο ετάχθη υπέρ του κατ' οίκον περιορισμού και όχι υπέρ της προσωρινής κρατήσεως της κας Ελένης  Ζαρούλια, θεωρούμε την τροποποίηση αυτή, η οποία για πρώτη φορά επιτυγχάνεται μετά την δημοσίευση του πρόσφατου Νόμου 4264/2014, ως ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, και ως μια προσέγγιση, με ευρύτερο πνεύμα, του γράμματος του Νόμου εκ μέρους της Δικαιοσύνης, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό προηγούμενο".