Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Χαμός στο εσωτερικό της εγκληματικής οργάνωσης: Επίθεση Καρχιμάκη στον Βενιζέλο

Πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά ταυτόχρονα και θρασύτατη, είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην υπουργός του Γιωργάκη Παπανδρέου και νυν μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ξέρετε, αυτός ο οποίος κρίθηκε ως μη προφυλακιστέος και αρχικά του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 1.000.000 ευρώ, για να πέσει τελικά το ποσό στις 10.000 ευρώ. Ευτυχώς, γι’ αυτόν, δεν είναι Χρυσαυγίτης για να οδηγηθεί στις φυλακές με συνοπτικές διαδικασίες ή να του ασκούνται απίστευτοι, ανήκουστοι και πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι.

Στην ανακοίνωσή του, η οποία είναι γεμάτη αιχμές για τον νυν αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει τα εξής: «Μιλούν για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκείνοι που διέλυσαν τους ανθρώπους και τον τόπο, ρίχνοντάς τους με τις πολιτικές και τους χειρισμούς τους στη μαύρη τρύπα της κρίσης. Μιλούν εκείνοι που συνεργούν στο μεγαλύτερο ξεπούλημα δημοσίου πλούτου που έχει δει ο τόπος από ιδρύσεως ελληνικού κράτους. Μιλούν οι αρχιτέκτονες της υπονόμευσης της υποκρισίας του ψεύδους και των διδακτορικών τίτλων στην άσκηση του λαϊκισμού. Δεν μιλούν εκείνοι που υποχρεούνται να υπερασπιστούν την ιστορία και την διαδρομή ενός χώρου και ενός ηγέτη που έδωσε ζωή, ελπίδα, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια στους ανθρώπους. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ανέχεται τους διαχρονικούς υπονομευτές της Δεξιάς να σπιλώνουν την ιστορία και την διαδρομή της αδιαμφισβήτητης προφοράς του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Οφείλει λοιπόν η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να εκφραστεί δημόσια, καταγγέλλοντας αυτή την συστηματική απαξίωση του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ από την δεξιά, που καταλογίζει χωρίς ίχνος σεβασμού και ντροπής, ο αρχιλαϊκιστής αρχηγός της των ανεκδιήγητων ΖΑΠΠΕΙΩΝ της εξαπάτησης του ελληνικού λαού Αντώνης Σαμαράς».    

Υπενθυμίζουμε στον «οργισμένο» παπανδρεϊκό Μιχάλη Καρχιμάκη ότι η ΝΔ, που «λούζει» με διάφορους χαρακτηρισμούς, είναι το κόμμα, με το οποίο συγκυβερνά το ΠΑΣΟΚ. Όταν, λοιπόν, γράφει για εκείνους «που συνεργούν στο μεγαλύτερο ξεπούλημα δημοσίου πλούτου που έχει δει ο τόπος από ιδρύσεως ελληνικού κράτους», είναι ξεκάθαρο ότι η θρασύτητά του δεν έχει όρια. Όντως η ΝΔ ξεπουλά, σε καθημερινή βάση, τον δημόσιο πλούτο της Χώρας, αποδεικνύοντας τον απόλυτα ξενόδουλο και προδοτικό της χαρακτήρα. Σ’ αυτό το ξεπούλημα, όμως, έχει αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο συνεχίζει να ανήκει ο Καρχιμάκης. Είναι ο «εταίρος πλήρους ευθύνης», όπως είχε πει για τον Βενιζέλο ο Σαμαράς. Η όποια εναντίωσή του Καρχιμάκη κατά του «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ έχει σαφή χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης, επομένως δεν απαλλάσσει τον Καρχιμάκη από την δική του ευθύνη και συμμετοχή σ’ ένα κόμμα -και κατ’ επέκταση σε μια κυβέρνηση- που έχει εξελιχθεί σ’ έναν σύγχρονο πολιτικό Νενέκο και Εφιάλτη.

Όσο για την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, όντως η ΝΔ δεν δικαιούται να τον κατακρίνει, γιατί αυτή ήταν που του επέτρεψε την πολιτική του ανέλιξη και την μετατροπή του σ’ έναν πρωθυπουργό με τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τα σημερινά δεινά του Τόπου.

Εμείς, όμως, που δεν ανήκουμε στο ψευδεπίγραφο «συνταγματικό τόξο», γνωρίζουμε ότι ο «ηγέτης» του Καρχιμάκη υπήρξε ένας μέγιστος  λαοπλάνος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις αναμφισβήτητες πολιτικές του ικανότητες, δημιούργησε τα κατάλληλα προγεφυρώματα για την σύγχρονη κατάρρευση του Ελληνικού Κράτους. Δεν «ευεργετηθήκαμε» ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, οπότε μπορούμε άφοβα και άδολα να τους αποδώσουμε ό,τι τους αναλογεί για την σταδιακή μετατροπή της Χώρας σ’ ένα εργαστήρι κοινωνικών πειραμάτων, με θύμα τον Ελληνικό Λαό.

Γιώργος Μάστορας