Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Το Ποτάμι εκλιπαρούσε για μια θέση δίπλα στον Βενιζέλο στην γιορτή της «Δημοκρατίας»

Όλοι οι πολτικάντηδες μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν την αποκατάσταση της «Δημοκρατίας» την ώρα που ο ελληνικός λαός πεινάει και εξαθλιώνεται καθημερινά. Όλοι, εκτός από τον Θεοδωράκη.

 
Όπως αναφέρει ο καθεστωτικός ΒΗΜΑτοδότης όταν ο Θεοδωράκης παρατήρησε την καθυστέρηση της πρόσκλησης ζήτησε από συνεργάτιδά του να τηλεφωνήσει αρμοδίως ώστε να διαπιστώσει τι συνέβαινε. «Δεν έχετε προσκληθεί, γιατί το κόμμα σας δεν αντιπροσωπεύεται στη Βουλή», ήταν η απάντηση που έλαβε, ενώ το επιχείρημά της ότι το Ποτάμι έχει εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, δεν εισακούστηκε.

Ο Θεοδωράκης, όμως, δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να λείπει από την σύναξη των βο(υ)λευτών. Έτσι, τα παρακάλια συνεχίστηκαν…

Δύο ώρες προτού αρχίσει η εκδήλωση και ενώ ο Σαμαράς και οι λοιποί σαθροί κλέφτες του ελληνικού λαού άρχισαν να συγκεντρώνονται στη Βουλή, χτύπησε το τηλέφωνο στα γραφεία του κόμματος. «Μας συγχωρείτε, λάθος. Δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό. Ελάτε τώρα, σας προσκαλούμε...». Έτσι, ο Θεοδωράκης ζήτησε στο παρά πέντε από τον Περικλή Βαλλιάνο να πάει ασθμαίνοντας στη Βουλή ώστε να εκπροσωπηθεί το κόμμα.

Δεν μπορούσε να χάσει έτσι απλά την θέση δίπλα στον Βενιζέλο, ούτε και να μην λάβει μέρος στην υποκρισία του φαύλου καθεστώτος πως η «Δημοκρατία» έχει αποκατασταθεί. Οι υποκριτές γιορτάζουν και χαίρονται, ενώ ο Έλληνας πολίτης αυτοκτονεί και εξαθλιώνεται από τις καταστροφικές και εθνοκτόνες μνημονιακές πολιτικές τους.