Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Νέο «δώρο» της μνημονιακής Χούντας στους συνταξιούχους: Κρατήσεις από 34 έως 325 ευρώ στις συντάξεις τους!

Πιστή στην πολιτική της πλήρους αφαίμαξης κάθε οικονομικού πόρου από τον Λαό παραμένει η μνημονιακή κυβέρνηση, με συνεχή μέτρα που δείχνουν τις προθέσεις της. Αυτή την φορά είναι η σειρά των συνταξιούχων να νιώσουν την «στοργή» της κυβέρνησης.


Αυξήσεις - σοκ, από 34 έως και 325 ευρώ στους φόρους που κρατούνται κάθε μήνα από τις αποδοχές 1,1 εκατ. συνταξιούχων, αναμένεται να προκαλέσει το νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το οποίο θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά, με την πληρωμή των συντάξεων του Αυγούστου, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Στο τέλος Ιουλίου, όταν και θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις για τον μήνα Αύγουστο, 1.146.084 συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα διαπιστώσουν ότι τα συνολικά καθαρά μηνιαία ποσά των αποδοχών τους (τα συνολικά καθαρά ποσά κύριων και επικουρικών συντάξεων) θα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις από 34 έως 325 ευρώ! Ωστόσο, αυτές ακριβώς οι μειώσεις στα συνολικά ποσά τα οποία θα λαμβάνουν κάθε μήνα «στο χέρι» πάρα πολλοί συνταξιούχοι θα επιβληθούν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου τα «χαράτσια» στα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία πέφτουν βροχή, ενώ οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές τους έχουν ήδη υποστεί δραματική συρρίκνωση από προηγούμενες αλλεπάλληλες περικοπές, οι οποίες έφθασαν μέχρι και το 40%!

Και αυτό συμβαίνει ενώ ακόμη ηχούν στ΄ αυτιά μας οι «υποσχέσεις» Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να υποβληθούν άλλοι φόροι και άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μέσα στο κατακαλόκαιρο η μνημονιακή κυβέρνηση δείχνει και πάλι τις προθέσεις της, ως ένα «πρόγευμα» για το τι πρόκειται να επακολουθήσει από τον Σεπτέμβριο.

Γιώργος Μάστορας