Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Εφημερίδα «Ακρόπολις»: Ο αποστάτης έτοιμος για το… club των «180»


Ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος κατακεραυνώνει μέσα από την στήλη του τον αποστάτη Αλεξόπουλο για την μεταχείρισή του από τις ανακρίτριες.

Ας βάζατε, ρε παιδιά, 5 δηνάρια εγγύηση γιατί έτσι γελάνε και οι καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο!


Δεν είχα καμία αμφιβολία με όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα και σχετίζονται με τη δικογραφία της Χρυσής Αυγής ότι η ώρα που θα απολογηθεί ο αλευροκουβαλητής Χρυσοβαλάντης… θα κάνει τη διαφορά! Αφού κατήγγειλε πως το κόμμα του του κρατούσε χρήματα από το μισθό προκειμένου να ενισχύονται κοινωνικές δράσεις διανομής φαγητού και ότι τον υποχρέωνε να παρακολουθεί στο Κοινοβούλιο τα θέματα που του είχαν χρεωθεί, αυτές οι «συνταρακτικές» αποκαλύψεις έπρεπε να τύχουν και της ανάλογης αμοιβής.

 Ότι απολογήθηκε, χωρίς μνα του υποβληθεί καμία ερώτηση (είναι νέα μέθοδος απολογίας!) και αφέθηκε ελεύθερος για να ασκεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα είναι γνωστό. Πιο γνωστό όμως έγινε και ένα ανέκδοτο για το οποίο κύκλοι της Δικαιοσύνης επιμένουν ότι αρχίζει και «εκθέτει» βάναυσα την πλειοψηφία των λειτουργών της Θέμιδος που σέβονται τον όρκο που έχουν δώσει προκειμένου να υπηρετούν την ευνομία στην πατρίδα μας.

Κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι πρέπει να νομοθετηθεί και η δυνατότητα που μπορεί να έχει ένας βουλευτής, κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή να μπορεί να ψηφίσει και με τα πόδια! Πρέπει να γίνει αυτό γιατί τις επόμενες ημέρες θα το πράττει επανειλημμένα ο Χρυσοβαλάντης! Και με χέρια και με πόδια θα ψηφίζει ό,τι έρχεται και δεν έρχεται που να υπηρετεί της μνημονιακής τρόικας.

 Κάθομαι και εγώ ο αφελής και παρακολουθώ μερικά από τα 2.000 βίντεο που έχω περίπου και αφορούν προεκλογικές ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής και μεταξύ αυτών και του ομορφάντρα Χρυσοβαλάντη. Και τι δεν έχει πει το παλικάρι! Αυτά δεν τα έχει πει ούτε ο Νίκος Μιχαλολιάκος! Όλα όμως θεμιτά. Αυτή είναι η ζωή. Πάντα υπήρχαν Εφιάλτες και πάντα θα υπάρχουν.

 Το ζήτημα είναι ότι η κοινωνία, οι πολίτες, αντιλαμβάνονται το παιχνίδι πόσο αισχρά είναι στημένο. Το χειρότερο όλων είναι τραυματίζεται η αξιοπιστία ενός ιερού βάθρου που πρέπει να στέκεται με απόλυτη εμπιστοσύνη ο Έλληνας πάνω του. Η Δικαιοσύνη.

 Τι κατάλαβε από την απόφαση των ανακριτριών και του εισαγγελέα ο κυρ-Παναγιώτης που πουλάει κάστανα με τη φουφού στην Ομόνοια; «Κατέδωσε μας τους συντρόφους σου και έχεις άφεση αμαρτιών αιωνίως. Αν δεν έχεις να μας πεις κάτι, όπως συνέβη στην περίπτωση Χρυσοβαλάντη, αποκήρυξε τους ως πιθανούς ενόχους και θα έχεις πάλι άφεση αμαρτιών».

Μπορεί πρόσκαιρα κάποιοι να απολαμβάνουν τις παραλίες και τον ήλιο τους. Δεν θα είναι αυτό όμως αιώνιο και δεν θα αφορά ενδεχομένως μελλοντικές προθέσεις αλλονών για άφεση αμαρτιών, σε εγκλήματα που γίνονται σε βάρος του δικαίου.

Καταστρέφοντας οικογένειες και συνθλίβονται αξιοπρέπειες προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εμμονή μιας λαθεμένης στρατηγικής που έχει αναγάγει την πολιτική δίωξη ενός κόμματος σε καθήκον μιας ηττημένης συγκυβέρνησης.