Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αμερικανός πρέσβης: Δικοί μας οι Συριζαίοι, αλλά δεν το λέμε, για να μην τους κρεμάσουν κουδούνια!


Η άνοδος της Χρυσής Αυγής ανησυχεί σφόδρα τον αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, σύμφωνα με συνέντευξή του στην καθεστωτική «Καθημερινή της Κυριακής».
Και βέβαια, δε χρειαζόταν να το ομολογήσει αυτό ο πρέσβης, εδώ ολόκληρος Ομπάμα είχε θέσει το θέμα στον φον Αντωνάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αμέρικα…

Από την άλλη πλευρά, καθόλου δεν ανησυχεί ο κύριος πρέσβης, για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, που ενδεχομένως κάποια στιγμή θα τον οδηγήσει στην εξουσία. Ιδού τι απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Πώς βλέπετε τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο διευθυντής του Brookings, Μπιλ Ανθόλις, προσφωνώντας πέρυσι τον κ. Τσίπρα, του ζήτησε να εξηγήσει τι σημαίνει ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς να διεκδικεί την εξουσία σε μια χώρα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια σημαντική πολιτική δύναμη της Ελλάδας. Πήγαν πολύ καλά στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Κέρδισαν μία πολύ σημαντική περιφέρεια, την Αττική. Παρακολουθούμε τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρεθεί ποτέ στην κυβέρνηση. Είναι μια ομάδα διαφορετικών οργανώσεων, οπότε υπάρχουν πολλές άγνωστες παράμετροι. Υπό αυτή την έννοια είναι κατανοητό ότι ο αρχηγός του κόμματος προσπαθεί να εξηγήσει μερικά πράγματα, γιατί πολύς κόσμος έχει ερωτήματα.

Το βλέπετε αυτό και από τις δημοσκοπήσεις, όπου παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει καλά ως κόμμα κόντρα στη Ν.Δ., όταν τίθεται το ερώτημα ποιον προτιμάτε για ηγέτη της χώρας, εξακολουθεί να υπολείπεται. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική δύναμη της χώρας και παρακολουθούμε τις κινήσεις του».

Ποιο είναι το «ζουμί» της πολύ προσεκτικής -«διπλωματικής» που λέμε- απάντησης του Αμερικανού; «Δικοί μας είναι κι αυτοί, αμερικανοκομμουνιστές, αλλά δεν το λέω δημοσίως για να μην τους… εκθέσω και τους κρεμάσουνε κουδούνια»!

 Εθνικισμός.net