Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Οι Πραιτωριανοί στην Ιστορία και στο σύγχρονο κράτος των γραικύλων


Οι Πραιτωριανοί, ιστορικώς, υπήρξαν επίλεκτο σώμα του ρωμαϊκού στρατού, στρατοπευδεύων πλησίον της Ρώμης, με αποστολή την προστασία του Αυτοκράτορα και της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας.
Ουσιαστικά για πολλούς αιώνες το συγκεκριμένο σώμα του ρωμαϊκού στρατού, όντας το πλησιέστερο στρατιωτικό σώμα στο κέντρο λήψεως αποφάσεων, έφτασαν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν αυτοκράτορες κατά το δοκούν. Το αν θα ανακήρυτταν κάποιον αυτοκράτορα ή θα δολοφονούσαν κάποιον άλλο, ήταν καθαρά θέμα των επιδομάτων και της χλιδής που απολάμβαναν ή θα απολάμβαναν.

Σήμερα ζούμε στον καιρό του μνημονίου με την συγκυβέρνηση να εξαρτά την υπόσταση της από μία θράκα σύγχρονων Πραιτωριανών, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους βιάζουν την Λαϊκή Κυριαρχία, το Σύνταγμα και τους Νόμους, σκοπώντας στην διαιώνιση της χούντας του μνημονίου. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μια χούφτα επίορκων, ρεζιλεύοντας τον θεσμό της Δικαιοσύνης, άρχισαν την δικαστική σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής προκειμένου να ρίξουν τα ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου, όπως ομολόγησε ο Δένδιας.

Δεν έχει περάσει επίσης πολύ καιρός (συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριου του 2013) από τότε που ο Αθανασίου σε ομιλία του στην 29η τακτική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που είχε πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είχε απαιτήσει την άτεγκτη στάση των επιόρκων ενάντια στην Χρυσή Αυγή, με αντάλλαγμα λεφτά, επιδόματα, όπως κάποτε γινόταν με τους Πραιτωριανούς. Συγκεκριμένα στην ομιλία του είχε πει τότε ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να αντιμετωπίσει με όρους δημοκρατικής νομιμότητας τους αμφισβητίες του δημοκρατικού ιδεώδους» και ότι «έχει την διαβεβαίωση του Βενιζέλου και του Σαμαρά, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία της μείωσης των μισθών τους».

 Για να επανέλθουμε στην πρόσφατη επικαιρότητα, οφείλουμε να αναφέρουμε τις τελευταίες αποφάσεις της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης», που συνάδουν τόσο με τα παραπάνω, όσο και με τις καταγγελίες για χρηματικές συναλλαγές μεταξύ καθεστώτος και «Πραιτωριανών».

 Κρίθηκε ότι «καλώς» και «νομίμως» ο Ελληνικός Λαός υφίσταται ό,τι υφίσταται με το «μαχαίρι» σε μισθούς και συντάξεις, όμως παράλληλα κρίθηκε ότι «κακώς» και «παρανόμως» μειώθηκαν οι μισθοί των δικαστικών. Παρόμοια απόφαση λήφθηκε και για τους Πανεπιστημιακούς, σχετικά με κάποια επιδόματά τους, όμως το ΥΠΟΙΚ έβγαλε εγκύκλιο ότι η απόφαση αφορά μόνο όσους προσέφυγαν και όχι όσους αφορά η απόφαση! Για τους δικαστικούς δεν βγήκε κάποια παρόμοια εγκύκλιος, ώστε να τους αναγκάσει να προσφύγουν όλοι, πληρώνοντας έστω το αντίστοιχο παράβολο.

Σχολιάζοντας κάποιες άλλες τελευταίες αποφάσεις της «δικαιοσύνης», βλέπουμε ότι όλοι αφήνονται ελεύθεροι. Ελεύθερος ο Πάλλης, ο Κοντομηνάς, ο Παπακωνσταντίνου, οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κλπ. Μόνο οι Χρυσαυγίτες προφυλακίζονται, ακόμα και αν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με κάποια παράνομη ενέργεια.

Και ερχόμαστε και πάλι στους ιστορικούς Πραιτωριανούς και την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, για να δούμε πως εν τέλει αυτή απηλλάγη από αυτό το καρκίνωμα, που αποφάσιζε κατά το δοκούν ποιος θα είναι ο κοσμοκράτωρ, του τότε γνωστού κόσμου. Ο Μέγας Κωνσταντίνος τους αντιμετώπισε στο πεδίο της μάχης, τους κέρδισε και τους διέλυσε ως θεσμό, μεταθέτοντας τους επιζώντες της Μάχης της Μιλβίας Γέφυρας στις εσχατιές της Αυτοκρατορίας και διαλύοντας το στρατόπεδο τους.