Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Στην Λίστα Λαγκάρντ ο βαρώνος της ηρωίνης της Φιλοθέης


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Αξίζει τώρα να συζητούμε και να σχολιάζουμε για Αλβανούς καλλιεργητές Ινδικής κάνναβης και για ένοπλες συγκρούσεις με την αστυνομία; Πολύ λαϊκό και ταπεινό, για να αναλώνουμε ώρα.


Εδώ μιλάμε για βίλλα στην Φιλοθέη και 1133 κιλά και 420 γραμμάρια άκοπης ηρωίνης.

Εδώ μιλάμε για εφοπλιστές, για εμπόρους διαμαντιών, για μεγαλοαστική κοινωνία με πολυτελείς οικίες, αυτοκίνητα, οικιακές βοηθούς και υψηλό κοινωνικό κύκλο.

Εδώ μιλάμε για πρόσωπο που συμπεριλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ, την λίστα που παραδόθηκε στον πρώην υπουργό οικονομικών κύριο Παπακωνσταντίνου τον Οκτώβρη του 2010 από το Γαλλικό υπουργείο οικονομικών και που θάφθηκε στα συρτάρια του κυρίου Βενιζέλου για να αποκαλυφθεί η ύπαρξή της τον Σεπτέμβριο του 2012.

 Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ημερομηνία που το περιβόητο στίκ με τους Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC, στην Ελβετία περιήλθε στα χέρια των Ελληνικών αρχών και ακόμη είναι ζήτημα αν έχουν ελεγχθεί 300 ονόματα από τα 2000 που περιλαμβάνει η λίστα. Ο εφοπλιστής λοιπόν της Φιλοθέης που στο σπίτι του βρέθηκε η τεράστια ποσότητα της ηρωίνης, αναφέρονταν σε αυτή την λίστα και ίσως, λέμε ίσως αν το όνομά του και οι λογαριασμοί του είχαν περάσει από τον έλεγχο των αρμοδίων κλιμακίων του ΣΔΟΕ και είχε αναζητηθεί και αποκαλυφθεί η πηγή των εσόδων του, χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη δεν θα είχαν τροφοδοτηθεί από το «δηλητήριο» που εμπορεύονταν.

Φυσικά αυτός ο άνθρωπος όπως προείπαμε, σίγουρα θα διατηρεί έναν ευρύ κοινωνικό κύκλο, όχι φυσικά μεροκαματιάρηδων και βιοπαλαιστών, αλλά ευπόρων μεγαλοαστών οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο φυσικά να πλούτισαν με παράνομες μεθόδους, αλλά σίγουρα μια ενδελεχής έρευνα γύρω από τα πρόσωπα, τις πηγές εσόδων τους, καθώς και των φορολογικών τους δηλώσεων και καταθέσεων σίγουρα κάπου θα κατέληγε.

Αλλά δυστυχώς όμως, για τον «φόβο των Ιουδαίων» το στικ με την λίστα θάφθηκε πέραν των δυο ετών στα συρτάρια του κυρίου Βενιζέλου, γιατί αν γίνονταν άμεσος έλεγχος σε όλα τα ονόματα που περιελάμβανε η λίστα και όχι μόνο σε 200 μέσα σε τρεισήμισι χρόνια (!!!!), ποιος ξέρει τι παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες πλουτισμού θα αποκαλύπτονταν εκ μέρους μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως ο κύριος εφοπλιστής. Συγχρόνως όμως θα αποκαλύπτονταν και καταθέσεις δημοσίων προσώπων, ήτοι πολιτικών και συγγενών τους, εις την αλλοδαπή, καθώς και φοροδιαφυγή από μη δηλωθέντα εισοδήματα.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι η διαφθορά που κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια στην Ελληνική κοινωνία, δεν περιορίζεται μόνο σε επιχειρηματίες με δραστηριότητες «βιτρίνα», που στην πραγματικότητα πλουτίζουν εγκληματώντας, ή σε διεφθαρμένους και αργυρώνητους πολιτικούς και ανώτατους κυβερνητικούς λειτουργούς, αλλά καλύπτει έναν κοινωνικά ελιτίστικο κύκλο προσώπων που οι εκάστοτε κυβερνήσεις αδυνατούν να ελέγξουν, διότι δεν είναι απίθανο κάποιοι από αυτούς τους «ευυπόληπτους» επιχειρηματίες, να έχουν στηρίξει οικονομικά και δια της παρουσίας τους διάφορες πολιτικές δραστηριότητες, εκστρατείες και εκδηλώσεις.

 Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν υπαινισσόμαστε ότι κάποια δημόσια πρόσωπα γνώριζαν τις πραγματικές δραστηριότητες του συγκεκριμένου ναρκοβαρώνου εφοπλιστή, αλλά αν ανήκεις στον κοινωνικό κύκλο ενός ισχυρού οικονομικά προσώπου που θεωρείς ότι ασκεί νόμιμη δραστηριότητα και έχεις ωφεληθεί και ευεργετηθεί, σε καμία περίπτωση δεν έχεις το σθένος, να τον ελέγξεις, εάν το όνομα του αναφέρεται σε λίστα οικονομικά παρανομούντων και φοροφυγάδων.

Και πάλι θα διευκρινίσουμε ότι δεν αναφερόμαστε στις κοινωνικές σχέσεις και φιλίες του συγκεκριμένου, απλά και μόνο τον φέρνουμε ως παράδειγμα.

Εν κατακλείδι αν ο πολιτικός κόσμος δεν φοβόνταν ότι με την λίστα Λαγκάρντ θα αποκαλύπτονταν οι αθλιότητες, τα οικονομικά «άπλυτα» και τα φυγαδευμένα κεφάλαια πολλών εξ αυτών και δεν προσπαθούσε να την θάψει, θα είχε γίνει άμεσα ο έλεγχος των ονομάτων και μέσω αυτού, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είχαν αποκαλυφθεί οι εγκληματικές δραστηριότητες πολλών εμπόρων ναρκωτικών, όπλων και λευκής σαρκός, οι οποίοι για το θεαθήναι εμφανίζονται ως έντιμοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

ethnikismos.net