Σάββατο 17 Μαΐου 2014

«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»: Η ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ «ΜΕΙΖOΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ» (ΔΗΛΑΔΗ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΥΤΕΡΟ Ή ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ)!


Θα ήθελα δια της παρούσης, να αναφερθώ σ’ ένα δημοσίευμα που πιθανότατα διέφυγε της προσοχής σας. Προέρχεται από τη φυλλάδα του κομιστή, φανατικού υποστηρικτή του φον Αντωνάκη και του πολιτικού παχύδερμου που ακούει στο όνομα Βενιζέλος, και αμφισβητώντας τις δημοσκοπήσεις που και η ίδια η φυλλάδα αυτή δημοσιεύει, αναφέρεται στη βουβή οργή των ψηφοφόρων και στο σοβαρό ενδεχόμενο πρόκλησης «μείζονος πολιτικού ατυχήματος»:


«Τους γιατρούς που έπειτα από μια κρίσιμη επέμβαση ζητούν από τους συγγενείς των ασθενών να αισιοδοξούν, αλλά και να προσεύχονται, θυμίζουν οι εκλογικοί αναλυτές με τις αμφίθυμες εκτιμήσεις που διατυπώνουν για τους επικείμενους δύο εκλογικούς γύρους, στους οποίους οι Έλληνες ψηφοφόροι κατευθύνονται μέσα σε ένα χωρίς προηγούμενο σκηνικό πολιτικής ρευστότητας. «Η μόνη βεβαιότητα είναι... η μεγάλη και πολλαπλή αβεβαιότητα», υπογραμμίζει σχεδόν το σύνολο των εκλογολόγων που βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρα φαινόμενα, όπως το μεγαλύτερο από ποτέ ποσοστό αναποφάσιστων ψηφοφόρων που έχει παρατηρηθεί σε τόσο κοντινό με τις κάλπες χρονικό διάστημα, αλλά και η ιδιαίτερα χαμηλή βεβαιότητα τόσο για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όσο και για την τελική επιλογή που θα κάνει μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που έχει έναν καταρχήν προσανατολισμό. Μέσα σε αυτή τη ρευστή ατμόσφαιρα της πολιτικής βουβαμάρας, που εντείνεται από τον διαφαινόμενο μεγάλο κατακερματισμό των δυνάμεων, όπως αποτυπώνεται και μέσα από τον αριθμό ρεκόρ των ψηφοδελτίων που κατεβαίνουν τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές, πολιτικοί και οικονομικοί παρατηρητές εντός και εκτός Ελλάδας εκφράζουν τον σοβαρό προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο ενός μείζονος πολιτικού ατυχήματος που μπορεί να προκύψει από την τελική έκβαση της εκλογικής μάχης τη μεθεπόμενη Κυριακή…».

Ποιο μπορεί να είναι το «μείζων πολιτικό ατύχημα» για το οποίο μιλούν οι συντάκτες του «Πρώτου Θέματος» (οι οποίοι σαφώς και έχουν γνώση των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ δημοσκοπήσεων); Προφανώς, να αναδειχθεί η Χρυσή Αυγή δεύτερο ή ακόμα και πρώτο κόμμα!

Σοφία Ιωάννου