Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Νέες αρμοδιότητες στην κλίκα Αθανασίου: Η Κουτζαμάνη θα μπορεί να αθωώνει καταχραστές του Δημοσίου!


Μια φωτογραφική διάταξη που δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.


 Ένα κομβικό πρόσωπο στην παραδικαστική παράγκα του Αθανασίου, σύμφωνα με την ομολογία Μπαλτάκου, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη θα μπορεί να σβήνει μονομιάς όλες τις ποινικές ευθύνες των καταχραστών του Δημοσίου.

 Όπως έγινε γνωστό η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με το υπ΄ αριθμ. 3/2014 βούλευμα της, έκρινε ότι η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη μπορεί να ασκεί αναιρέσεις σε υποθέσεις, αλλά και βουλεύματα, που αφορούν εγκλήματα του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου. Η Ολομέλεια έκανε δεκτή την σχετική εισήγηση του αντεισαγγελέα το Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι ο εκάστοτε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «δικαιούται να ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών, παραπεμπτικού ή απαλλακτικού, το οποίο εκδίδεται κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 308 Κώδικά Ποινικής Δικονομίας και αφορά εγκλήματα που περιγράφονται στο άρθρο 1 του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου».

Ακόμη, η Ολομέλεια, αναφέρει ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει τη δυνατότητα να ασκεί αναίρεση και σε βουλεύματα που είναι αμετάκλητα για τους διαδίκους, αλλά ακόμη και σε αυτά που δεν παρέχεται η δικονομική δυνατότητα στον κατηγορούμενο να ασκήσει αναίρεση.

 Την στιγμή λοιπόν που θα έπρεπε όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί από το στόμα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου να βρίσκονται υπό διερεύνηση, η εν λόγω εισαγγελέας αναλαμβάνει αυξημένες αρμοδιότητες!

Η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να σταθεί στο ύψος της.