Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

«Απειλεί» και οδύρεται πάλι ο Βενιζέλος: Ψηφίστε με, γιατί θα... φύγω!


Ο Βενιζέλος πρέπει να βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση. Από την μία πλευρά βλέπει το απόκομμά του να υποχωρεί κοντά στο 3% και από την άλλη έχει να αντιμετωπίσει τις εσωκομματικές έριδες που πληθαίνουν όσο αυτό το ποσοστό μικραίνει.


 Το ΠΑΣΟΚ και ο αρχικαρεκλάρχης του έχουν μπει σε ένα αδιέξοδο δίλημμα μετά τις πρώτες απειλές Βενιζέλου ότι καταψήφιση της «Ελιάς» θα βάλει σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα. Ο Βενιζέλος αναγκάστηκε να μαζέψει την συγκεκριμένη δήλωση του, αφού γέλαγε ο κόσμος, και εν τέλει σήμερα την επανέφερε και πάλι, αφού είδε ότι ο εσμός λαμογιών που απαρτίζουν τον κομματικό του μηχανισμό δυσαρεστήθηκε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, την 26η Μαΐου, αν αποδοκιμαστεί στις κάλπες θα πάει στον Παπούλια και θα πει ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση. Το ίδιο δίλημμα θέτει και ο Σαμαράς που λέει ότι θα απειληθεί η «κυβερνητική σταθερότητα» αν δεν ψηφιστεί η ΝΔ.

Το δίλημμα αμφότερων των δύο κομμάτων είναι τουλάχιστον φαιδρό και θα καταψηφιστεί στις κάλπες, αφού θα καταρρεύσει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που ουσιαστικώς λένε στον Λαό είναι να τους ψηφίσει ώστε να μείνει η λιτότητα και να υπάρξουν ακόμα περισσότερες αυτοκτονίες συμπατριωτών μας. Με ένα τέτοιο δίλημμα προσπαθούν οι αποτυχημένοι των επικοινωνιακών τους επιτελείων να προσελκύσουν ψηφοφόρους.

Οι εκλογές είναι πραγματικά δημοψηφισματικού χαρακτήρα, αφού οι Έλληνες πολίτες καλούνται να διαλέξουν είναι ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, ανάμεσα στους κλέφτες και στους Έλληνες, ανάμεσα στους άλλους και τη Χρυσή Αυγή!