Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ξηλώνεται η παρακρατική συμμορία του Μαξίμου - Άσχημα τα νέα για Λαζαρίδη και Μουρούτη


Βράζει τόσο η βάση, όσο κυρίως ο κομματικός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας, με τη διπλή σφαλιάρα που εισέπραξαν στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.
Η ΝΔ όχι μόνο έχασε μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους και 7%, αλλά έπαθε «πατατράκ» και στις αυτοδιοικητικές εκλογές χάνοντας δήμους και περιφέρειες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σαμαράς ετοιμάζει, λοιπόν, ευρείες αλλαγές τόσο στους υπουργικούς θώκους που μάλλον Δένδιας και Αθανασίου «αποχαιρετούν», έχοντας χρεωθεί την αποτυχία με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και στους συμβούλους του, αφού από ότι διαβάζουμε σε φυλλάδες που εκτυπώνονται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, το κλίμα δεν είναι καθόλου ευνοϊκό, ούτε για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, ούτε για τον Μουρούτη.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, έχοντας επωμιστεί την στρατηγική αποτυχία της ΝΔ, αναμένεται να έχει μία δραστική περικοπή αρμοδιοτήτων. Θυμίζουμε ότι ο Λαζαρίδης είχε αναλάβει την «κεντροποίηση» της ΝΔ και την προσέγγιση της με τον ΣΥΡΙΖΑ, στρατηγική που δεν φαίνεται να αλλάζει, αφού η συγκυβέρνηση αναμένεται να πασοκοποιηθεί βιαίως το αμέσως προσεχές διάστημα. Όμως κάποιες άλλες μεθοδεύσεις στις οποίες συμμετείχε ο Λαζαρίδης εξαιρετικά ενεργά, αναμένεται να μπουν «στον πάγο», γιατί βλάπτουν πάρα πολύ τη ΝΔ.

Ο Μουρούτης από την πλευρά του μάλλον αισθάνεται άβολα εντός της ΝΔ και ετοιμάζεται να «την κάνει» για «Βουλγαρία» μεριά (λέμε τυχαία μια χώρα του εξωτερικού…). Στο εσωτερικό της ΝΔ του «χρεώνουν» την αποτυχία στην Θεσσαλονίκη, με τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε ο «εκλεκτός» της ΝΔ, Ιωαννίδης.

Τα εσωκομματικά «μαχαίρια» στη ΝΔ όχι μόνο έχουν βγει, αλλά είναι και ακονισμένα, αφού οι διάφορες πτέρυγες της ψοφοδεξιάς έχουν βάλει ως στόχο την αποπομπή του ίδιου του Σαμαρά, γεγονός το οποίο γίνεται σιγά – σιγά, αφού ο ίδιος ο Σαμαράς «ξηλώνει» το επιτελείο του.