Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η «επανάσταση» τελείωσε: Σύριζα και βιομήχανοι στο ίδιο κάδρο


Ως προστάτης των βιομηχάνων παρουσιάστηκε ο Τσίπρας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και επιχειρηματολογώντας επί τη βάσει των πληρωμένων δημοσιευμάτων ξένων εφημερίδων!


 Κι ενώ οι κρατικοδίαιτοι μεγαλοσυνδικαλιστές διατυμπανίζουν πως θα συγκρουστούν με το μεγάλο κεφάλαιο που απομυζεί τον ιδρώτα των εργαζομένων, ο Τσίπρας τους διαβεβαιώνει πως θα συντηρήσει -τουλάχιστον- τα προκλητικά τους προνόμια.

Μεταξύ των υποσχέσεων Τσίπρα, παρατίθενται τα εξής: επαναφορά βασικού μισθού στα 752 ευρώ, αναδιανομή του εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μείωση ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία, απελευθέρωση των αγορών από τα καρτέλ με σύγχρονη αντιμονοπωλιακή νομοθεσία και στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης επιχειρήσεων από αναπτυξιακό φορέα ειδικού σκοπού.

Μόνο που ο υπεύθυνος του τομέα οικονομικών της συμμορίας της Κουμουνδούρου, έχει πολλάκις επισημάνει πως οι κινήσεις οι οποίες θα γίνουν εξαρτώνται από τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων και από την πορεία της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους. Ο Τσίπρας φυσικά απέφυγε να θίξει το ζήτημα «Μνημόνια» και περιορίστηκε στην άκρατη παροχολογία.

Χαρακτηριστικό του πως αντιλαμβάνεται την «ανάπτυξη», είναι το σημείο όπου ισχυρίζεται πως «η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ από το εξωτερικό», επισημαίνοντας ωστόσο ότι μόνο ο δημόσιος τομέας μπορεί να σηκώσει το βάρος της ανάπτυξης! Συνεπώς, ο Τσίπρας έχει ήδη έτοιμο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων με ταυτόχρονη διόγκωση του κομματικού κράτους, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κομματικός στρατός των πρώην πασόκων. Ο ιδιωτικός τομέας, ας παραμείνει υπό τον έλεγχο των ολίγων εκλεκτών, οι οποίοι πλουτίζουν από τις εθνικές εργολαβίες. Αναμφισβήτητα, «μεγαλειώδες» σχέδιο...

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αφιέρωσε ούτε μισή λέξη στις ορδές των λαθρομεταναστών που εκτός του ότι στερούν θέσεις εργασίας από τους Έλληνες, συμπιέζουν προς τα κάτω τα μεροκάματα και βυθίζουν στην ένδεια τους Έλληνες εργαζομένους και άνεργους.

Εξάλλου ο Τσίπρας και το κόμμα του έχουν αποδείξει πως το «ανθρωπιστικό» τους ενδιαφέρον αναλώνεται κατά τρόπο ρατσιστικό, σ' εκείνους που δεν είναι Έλληνες. Οι τελευταίοι ας λιμοκτονήσουν!