Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ο Μεϊμαράκης αθωώνει με τροπολογία τους «κολλητούς» του


Πριν περίπου δυο εβδομάδες σε ανάρτηση της ιστοσελίδας μας και με τίτλο «Για κακουργηματική απιστία διώκονται κομματικοί κολλητοί του Μεϊμαράκη» είχαμε αναφερθεί εκτενώς στις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι Σιαφάκας και Μανούσος μαζί με άλλα 19 μέλη διοικητικών συμβουλίων των ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) της περιόδου 2006-2010.
Επίσης είχαμε αναφερθεί και στο σκάνδαλο Energa για το οποίο διώκεται ο κ. Σιαφάκας σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίωξη κατά των μελών των διοικητικών συμβουλίων των ΕΑΣ της περιόδου 2006-2010 αφορά το αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και η ζημία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, που προκλήθηκε στην εταιρία ΕΑΣ υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η ζημία εις βάρος του δημοσίου από την Energa, σε συνδυασμό με αυτήν της εταιρίας Hellas Power, ανέρχεται στο ποσό των 270 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κακουργηματική απιστία εις βάρος της εταιρίας του ελληνικού δημοσίου ΕΑΣ αφορούσε αποζημιώσεις που είχαν δοθεί την περίοδο 2006-2010 σε εργαζομένους και που σύμφωνα με τον εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Αντώνη Ελευθεριάνο ήταν παράνομες. Η εισαγγελική έρευνα στηρίχθηκε στην γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) από το έτος 2006 και σε μια δεύτερη απόφαση του ιδίου ανωτάτου κρατικού Συμβουλίου από το 2012 που κατέτασσε τα ΕΑΣ στις επιχειρήσεις Εταιριών Κοινής Ωφέλειας. Με βάση αυτή την γνωμοδότηση το πλαφόν των αποζημιώσεων που απολάμβαναν οι εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρίας δεν μπορούσε να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ ανά άτομο. Η εταιρία όμως χορηγούσε και μετά το 2006 αποζημιώσεις κατά πολύ υψηλότερες από αυτό το πλαφόν, κάνοντας ψηφοθηρική και δήθεν φιλεργατική πολιτική προς τους υπαλλήλους της, εις βάρος όμως του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη. Να σημειωθεί ότι τις δυο γνωμοδοτήσεις των ετών 2006 και 2012 είχε υιοθετήσει και το Υπουργείο Άμυνας με αποφάσεις του.

Μπροστά στον κίνδυνο να προφυλακιστούν και να δικαστούν για κακουργηματικές πράξεις τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΕΑΣ της περιόδου 2006-2010, μεταξύ των οποίων οι κκ. Σιαφάκας και Μανούσος, οι πολιτικάντηδες που τους είχαν διορίσει άνευ ουδεμίας εννοείται αξιολογικής πράξης παρά μόνον με διαδικασίες κομματικής καμαρίλας, φρόντισαν να τους καλύψουν και να τους απαλλάξουν με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στον νόμο περί «Τουριστικών Πλοίων και άλλων Διατάξεων». Ο νόμος ψηφίστηκε στις 8 Απριλίου 2014 και στο άρθρο 49 (τελευταίο) αυτού του νόμου αναφέρονται τα εξής: «Καταβολές αποζημιώσεων πέραν των ορίων του άρθρου 2 του α.ν 173/1967, οι οποίες έγιναν μέχρι τις 31.12.2010 και βασίζονταν είτε σε ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις είτα σε αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων Ν.Π.Δ.Δ. ή ΔΕΚΟ ή πάσης φύσεως Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας είτε σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, θεωρούνται νόμιμες και τα επιπλέον καταβληθέντα ποσά δεν αναζητούνται». Την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της Βουλής υπογράφει βέβαια ο πρόεδρος της κ. Ευάγγελος-Βασίλειος Μεϊμαράκης.

 Έτσι με αυτό το σύντομο άρθρο αθωώνονται στην πράξη οι κομματικοί «κολλητοί» του Μεϊμαράκη, ακυρώνονται και καταλήγουν στα σκουπίδια οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και γελοιοποιούνται οι εισαγγελείς Διαφθοράς που είχαν απαγγείλει τις κατηγορίες.

Για άλλη μια φορά γίνεται σε όλους μας πρόδηλο ότι την πατρίδα μας την κυβερνούν ανίκανοι και προδότες πολιτικάντηδες των οποίων οι κύριες δραστηριότητες δεν είναι το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας και του έθνους, αλλά οι δραστηριότητες λεηλασίας του δανεισμένου χρήματος και του δημοσίου κορβανά. Όλα αυτά γίνονται μπροστά στο μάτι της μονόφθαλμης Δικαιοσύνης που το παίζει τυφλή Θεά και που σε ορισμένες περιπτώσεις όπως αυτή που προαναφέρθηκε αντέδρασε μεν, αλλά υπερκεράστηκε από τους υποκριτές πολιτικάντηδες της Βουλής και τον στρατό κατοχής της χώρας μας, οι οποίοι δίνουν συγχωροχάρτια στους κολλητούς τους για να μην καταλήξουν με βαριές ποινές στην φυλακή. Αναμένουμε λίαν συντόμως τροπολογία που θα αθωώνει και τις κακουργηματικές πράξεις του σκανδάλου Energa και Hellas Power.

Η ώρα όμως του Ελληνικού Λαού και η επιβολή της Νέμεσις πλησιάζει. Δεν θα επιτρέψουμε στους πολιτικάντηδες, στην σκόνη της ιστορίας, να μας οδηγήσουν στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Γ. Λιναρδής