Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Νέο Μνημόνιο αμέσως μετά τις εκλογές θα φέρει η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά


Μπορεί να βγαίνουν δεξιά και αριστερά οι παπαγάλοι του Σαμαρά και να κρώζουν προεκλογικά ότι «τα μνημόνια τελείωσαν», ότι «βγήκαμε στις αγορές» και ότι «έρχεται η ανάπτυξη», όμως διαρκώς τους διαψεύδει η πραγματικότητα. Έχουμε πολλές φορές τονίσει ότι η κυβέρνηση διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα με κρατικό χρήμα και πληρωμένα ρεπορτάζ και ήδη φαίνεται πως επιβεβαιωνόμαστε.


Σας παραθέτουμε απόσπασμα από άρθρο του, εκ των έσω πληροφορημένο, ως καθεστωτικό μέσο, «Βήμα», για να αντιληφθείτε τι πρόκειται να γίνει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές:

 «Όπως αναφέρεται ρητά στο αναθεωρημένο Μνημόνιο, το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (σ.σ.: το πιθανότερο μετά το Πάσχα), «οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να κλειδώσουν στο επίπεδο του 2013 τα ανώτατα όρια δαπανών - οροφές - στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας ως το 2018, καθώς και να αναλάβουν συμψηφιστικές δράσεις στην περίπτωση που υλοποιηθούν τυχόν πρόσθετες δικαστικές αποφάσεις που θα προκύψουν σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια και τις εισφορές στα ακίνητα».

Ο Σαμαράς, λοιπόν, «δουλεύει» τον κοσμάκη αφού όχι μόνο πρόκειται να έρθει ένα νέο μνημόνιο, αλλά αυτό έχει προαποφασισθεί. Δεν πρόκειται δηλαδή για μία μονομερής κίνηση των Βρυξελλών, αλλά για μία κοινή απόφαση που θα επιχειρήσει να δεσμεύσει τις μελλοντικές μεταχουντικές κυβερνήσεις της χώρας, ως το 2018. Όπως αναφέρεται «ρητά» στο άρθρο του «Βήματος» υπάρχει ένα «αναθεωρημένο Μνημόνιο» στο οποίο η κυβέρνηση έχει «δεσμευτεί» και δεν μας το λέει για να μην πέσει κάτω από το 10%.

Σε αυτό το νέο μνημόνιο φαίνεται και η απαξία της κυβέρνησης για την δικαιοσύνη, την οποία κατάντησε προεκλογικό περίπτερο της ΝΔ. Όπως σαφέστατα αναφέρεται στο άρθρο και στο νέο μνημόνιο, αν βρεθεί κάποιος έντιμος δικαστής και – ορθώς – βγάλει αντισυνταγματικό ένα μέτρο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να λαμβάνει ένα ισοδύναμο μέτρο, για να παραμένουν στην απελπισία οι Έλληνες.