Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Ψεύτικες οι καθεστωτικές δημοσκοπήσεις – Άνετα στο δεύτερο γύρο η «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα»


Μπορεί το επιτελείο της ΝΔ να έχει δώσει «γραμμή» στις εταιρίες δημοσκοπήσεων να στηρίξουν εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, με ψεύτικες δημοσκοπήσεις, όμως ο κόσμος γελάει με αυτά που δημοσιεύουν.
Πέρα από τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις, δυστυχώς για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν και οι πραγματικές δημοσκοπήσεις, όπως και η κοινωνική πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή σαρώνει, όπως και οι υποψήφιοι της στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανά τη χώρα.

 Ιδιαιτέρως στην περιοχή του πολύπαθου κέντρου των Αθηνών, η αποδοχή των υποψηφίων της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα» είναι καθολική και οι πραγματικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή επικράτηση του Ηλία Κασιδιάρη από τον πρώτο γύρο. Αυτή την απτή πραγματικότητα, βεβαίως, δεν μπορεί να την ομολογήσει μία εφημερίδα προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία, όμως η εφημερίδα «Δημοκρατία» στο κυριακάτικο φύλλο της προβαίνει σε κάτι εξίσου σημαντικό.

Σε άρθρο όπου εκφράζονται οι φόβοι της ΝΔ για την επερχόμενη σάρωση της από την Χρυσή Αυγή, αναφέρει επί λέξει: «ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια αντιλαμβάνονται πολύ καλά (σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα, όπου επικρατούσαν άλλες εκτιμήσεις) ότι προφυλάκιση του κ. Κασιδιάρη πριν από τις εκλογές είναι πολύ πιθανό να δώσει και άλλους πόντους τόσο στη Χρυσή Αυγή εν όψει ευρωεκλογών όσο και στον συνδυασμό του κ. Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, όπου οι (πραγματικές και πιο αντιπροσωπευτικές) δημοσκοπήσεις που έχουν στα γραφεία τους τα κομματικά επιτελεία συνεχίζουν να τον εμφανίζουν ως έναν από τους συμμετέχοντες στον δεύτερο γύρο».

Ευκόλως εξάγει κανείς το συμπέρασμα ότι:

Υπάρχουν μυστικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις «μαϊμούδες» των εταιριών δημοσκοπήσεων. Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα η κοινωνική πραγματικότητα, όπου η Χρυσή Αυγή σαρώνει.

Οι «μαϊμού» δημοσκοπήσεις έχουν σαφή πολιτικό σκοπό και δεν είναι άδολες.

Η ΝΔ βρίσκεται σε πλήρη πανικό!