Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η κυβέρνηση καταλύοντας την διάκριση των εξουσίων εγκαθιδρύει ένα καθεστώς αυθαιρεσίας


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Real Fm τον Οκτώβρη τόνισε ότι:


“Εάν αποπειραθεί η Χρυσή Αυγή να αποσταθεροποιήσει πολιτικά τη χώρα, τότε σας διαβεβαιώνω ότι ο Πρωθυπουργός έχει στα χέρια του πάρα πολλές κινήσεις, όλες εντός του Συντάγματος που διασφαλίζουν τη σταθερότητα της χώρας”.

 “Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει ότι έχει τουλάχιστον τρεις διαφορετικές κινήσεις στα χέρια του. Όλες είναι απολύτως δόκιμες και δεν θα δημιουργηθεί κανένα θέμα. Επομένως όσοι έχουν στο μυαλό τους εξυπνάδες να τις βγάλουν. Είναι ενώπιον των ευθυνών τους, θα αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους για τις πράξεις τις οποίες έκαναν όλο αυτό το διάστημα και για την περιφρόνηση που επέδειξαν στο νόμο και δεν πρόκειται να διασωθούν από κανένα σενάριο αποσταθεροποίησης” επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι “ο Πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή διασφαλίζει την ασφάλεια, την ενότητα, την σταθερότητα του τόπου”.

Σύμφωνα με τα παραπάνω διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι ο πρωθυπουργός είχε την πλήρη ευθύνη για την πολιτική σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής.

 Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ.Βορίδης ο πρωθυπουργός είναι ο κύριος αρμόδιος για τις αποφάσεις. Βέβαια οι κινήσεις του κ. Πρωθυπουργού σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν την σταθερότητα της χώρας, αλλά σε αντίθεση αποτελούν την πλήρη καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών. Ο πρωθυπουργός, που όπως διαφαίνεται, δέχεται νομικές συμβουλές από το κ. Βοριδη επέλεξε μια από τις τρεις κινήσεις που είχε στη διάθεσή του εξοργίζοντας ακόμη και τους στενούς του συνεργάτες, καθώς σύμφωνα με τον γραμματέα της κυβερνήσεως επενέβη ξεκάθαρα στη δικαιοσύνη, καταστρατηγώντας το σύνταγμα και θέτοντας ένα βαρύ πλήγμα στη διάκριση των εξουσιών. Η διάκριση των εξουσιών αποτελεί μια θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου και αποτελεί την βασική αρχή της δημοκρατίας προερχόμενη από τον Αριστοτέλη (Πολιτικά).

Συνεπώς κ. πρωθυπουργέ που επιθυμείτε σύμφωνα πάντα με τον κ. Βορίδη να παριστάνετε τον θεματοφύλακα του πολιτεύματος θα γνωρίζετε σαφώς ότι όταν το νομικό πρόσωπο του κράτους κατά την άσκηση της κυρίαρχης εξουσίας του δεν αυτοϋπόκειται στο δίκαιον, τότε δεν είναι κράτος δικαίου αλλά κράτος αυθαιρεσίας. Άρα δεν διασφαλίζετε την ενότητα και την ασφάλεια της πολιτείας, αλλά αντιθέτως υποβαθμίζετε τον ρόλο και την εξουσία της δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών, διακυβεύοντας την περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Σε αντίθεση με την Χρυσή Αυγή, που παρόλο τον βρώμικο και ανελέητο πόλεμο που δέχτηκε, ακολούθησε πιστά το δρόμο της δικαιοσύνης και οι κινήσεις του κ. Μιχαλολιάκου ήταν πάντα μέσα στο πνεύμα της σταθερότητας και ενότητας των πολιτών, διασφαλίζοντας Εκείνος και όχι εσείς του συνταγματικού τόξου, την ασφάλεια αυτού του τόπου.

Διότι όπως είπε ο πρόγονος των «συμβουλατόρων» σας, Σολομών βασιλιάς του Ισραήλ: «Η δικαιοσύνη ανυψώνει το έθνος».

Ευγενία Χρήστου Γερμενή
Υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ανατολικού Τομέα
Ελληνίδα μητέρα – σύζυγος πολιτικού κρατουμένου