Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ: ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ


Την αποκατάσταση των Ελλήνων της Κριμαίας, που εκδιώχθηκαν αγρίως την σταλινική εποχή, υποσχέθηκε ο πρόεδρος Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συζητήσεως με πολίτες.


Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσσος πρόεδρος έκανε λόγο για αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων όλων των λαών της Κριμαίας, που εκτοπίστηκαν τη σταλινική εποχή και πρωτίστως των Τατάρων της περιοχής (που είναι η μεγαλύτερη μειονότητα – 12%), την προστασία των οποίων είχε υποσχεθεί από τα τέλη του 18ου αιώνα η Μ. Αικατερίνη, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσσική Αυτοκρατορία.

Ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε την πολιτική αυτή μια «πολύ σοφή, σωστή πολιτική», την οποία έχει σκοπό να ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον, ενώ προσέθεσε ότι λόγος γίνεται για αποκατάσταση «όχι μόνο των Τατάρων της Κριμαίας, διότι κατά την περίοδο των σταλινικών διώξεων υπέφεραν και οι... Αρμένιοι και οι Γερμανοί και οι Έλληνες, γι’ αυτό πρέπει να μην ξεχάσουμε τους εκπροσώπους όλων αυτών των λαών».

(ΥΓ): Οι διωγμοί των Ελλήνων της Κριμαίας, όπως και των Ποντίων που ζούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου, δεν έγιναν μετά τον πόλεμο «γιατί συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς», όπως υποστηρίζουν οι αναίσχυντοι κουκουέδες. Έγιναν σε τέσσερις φάσεις. Το 1932-33 (με την «αποκουλακοποίηση»), το 1937-38, λίγο πριν καταλάβουν τα εδάφη αυτά οι Γερμανοί (για να «προλάβουν τη συνεργασία μαζί τους», όπως είπαν οι σταλινικοί) και βέβαια αμέσως μετά τον πόλεμο… Ειδικά δε ο διωγμός των Ελλήνων, έγινε με καθαρά εθνολογικά κριτήρια. Διότι, οι παγκόσμιοι εντολοδότες του μπολσεβικισμού τυγχάνει να είναι οι προαιώνιοι εχθρού του Ελληνισμού!
Paspartoy