Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αμετανόητος ο Μπουτάρης: «Κομπλεξικοί οι Θεσσαλονικείς, δεν εγκρίνω τις παρελάσεις»


Το ακαταλόγιστο φαίνεται ότι έχει ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Αφού γιουχαΐστηκε δεόντως από τους οπαδούς του Άρεως
(του οποίου, υποτίθεται, είναι οπαδός), το πρωί της Τετάρτης επανήλθε ακόμη πιο προκλητικός με τα όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega, στην οποία χαρακτήρισε ως «κομπλεξικούς» (!) τους συμπολίτες του και ότι είναι «χωριάτες στη συμπεριφορά».

 Σε μεγάλη «υπόληψη» φαίνεται ότι έχει τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης ο Μπουτάρης, κάτι άλλωστε το οποίο φαίνεται και από τις δηλώσεις του. Δεν παρέλειψε, φυσικά, να εκτεθεί για μια ακόμη φορά εναντίον του θεσμού των παρελάσεων: «Πάω στις παρελάσεις διότι είμαι δήμαρχος. Τις παρελάσεις δεν τις εγκρίνω. Οι παρελάσεις δεν γίνονται για να τις βλέπουν οι επίσημοι αλλά για να τις βλέπει ο κόσμος. Να γιορτάζουμε τις εθνικές γιορτές με σύγχρονο τρόπο. Δεν είναι θέαμα η φούστα που είναι σαν ζώνη».

Καταρχάς, ας μην αγχώνεται για το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος ως δήμαρχος να παρίσταται στις παρελάσεις. Από τον Μάιο και μετά θα γλυτώσει από την ανυπόφορη και δυσάρεστη γι αυτόν υποχρέωση. Είναι προφανές ότι οι μόνες παρελάσεις που γουστάρει είναι αυτές των ομοφυλοφίλων, στις οποίες προφανώς ξέρουν πώς να φορούν τις φούστες…

 Όπως και να έχει αυτός ο σύγχρονος «σαρλώ» της αυτοδιοικητικής σκηνής θα έχει άπλετο χρόνο σε δύο μήνες από τώρα να πίνει το χαμομήλι του (το κρασί απαγορεύεται) και να αναπολεί τα «χαμένα μεγαλεία» από την καταστροφική του θητεία ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 Γιώργος Μάστορας