Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η αισχρή αλητεία της Δημόσιας Τηλεόρασης κατά της Χρυσής Αυγής


Η επιχείρηση εξόντωσης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από το σύστημα εξουσίας, το οποίο καταδυναστεύει την Πατρίδα μας, έχει πολλές παραμέτρους, που ξεφεύγουν από τα στενά πολιτικά πλαίσια καθώς ξετυλίγουν όλο το νήμα της διαφθοράς,
της παρακμής και της σήψης που διακατέχει την Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Μια απ’ αυτές τις παραμέτρους έχει να κάνει με την επιχείρηση ηθικής διαπόμπευσης, η οποία επιχειρείται εναντίον Χρυσαυγιτών (Ανδρών και Γυναικών), υπό το δικαιολογητικό πρίσμα της «δημοσιογραφικής έρευνας».

Όταν, μάλιστα, αυτή η «καθαρολογία» και η «εξύμνηση» της ηθικής, προέρχεται από άτομα με συνειδητή συμμετοχή στη διαμόρφωση του παρακμιακού χαρακτήρα της Κοινωνίας μας τότε το όλο θέ(α)μα καταντά εκτός από υποκριτικό συνάμα και αηδιαστικό. Πριν από δύο εβδομάδες μια πατσαβουροφυλλάδα, η οποία επιμένει να υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, έβγαλε «νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Τα τόσο «σοβαρά» αυτά στοιχεία ήταν η ανταλλαγή μηνυμάτων προσωπικού περιεχομένου μεταξύ ενός ζευγαριού.

Το ζήτημα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν μία ολόκληρη εβδομάδα αργότερα η Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ), ένας τηλεοπτικός δίαυλος δηλαδή ο οποίος πληρώνεται και από τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για να κάνει μονόπλευρη κυβερνητική προπαγάνδα και πόλεμο λάσπης κατά του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, αναπαρήγαγε ως «φρέσκο» το ρεπορτάζ αυτό.

Φρόντισαν, όμως, τα «σαΐνια» της ΔΤ να κάνουν αυτό το ρεπορτάζ ακόμη πιο κατάπτυστο και εμετικό, καθώς θεώρησαν χρήσιμο να κάνουν «ηχητική αναπαράσταση» των μηνυμάτων, με χροιά φωνής που να παραπέμπει αισθητικά ανάμεσα στην κωμωδία και το πορνό…

Με τον πλέον χυδαίο τρόπο παράκαμψαν κάθε τεκμήριο αθωότητας, κάθε προσωπικό δεδομένο, κάθε σεβασμό στην ιδιωτική ζωή. Ποινικοποίησαν όχι κάποια παράνομη πράξη αλλά την επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν αυτή η «αποκάλυψη» αφορούσε την αισθηματική ζωή κάποιων άλλων, οι οποίοι θα είχαν «την τύχη» να μην είναι μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Τι σάλος, σ’ αυτή την περίπτωση, θα ξεσηκωνόταν για «τη λογική της κλειδαρότρυπας», «τον αχαλίνωτο σεξισμό», «τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής», «την απαράδεκτη εισβολή στα προσωπικά δεδομένα» κ.τ.λ. Τώρα, όμως, «άκρα του τάφου σιωπή».

 Η συμπεριφορά της ΔΤ, η οποία μεταφέρθηκε σχεδόν αυτούσια και σε κάποια ιδιωτικά κανάλια, είναι καθαρά αλήτικού περιεχομένου, χαρακτηρίζοντας και την εσωτερική ποιότητα τόσο των δημοσιογράφων που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και των πάσης φύσεως προϊσταμένων τους. Επί χρόνια είχαν μάθει να σιτίζονται πλουσιοπάροχα από την ΕΡΤ για να στηρίζουν την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα.

Μετά τα γεγονότα του Ιουνίου του 2013, όταν έκλεισε η ΕΡΤ, έγιναν ακόμη πιο χαμερπείς όταν δέχθηκαν να δουλέψουν στην τωρινή μορφή της ΔΤ, «αδειάζοντας» τους μέχρι πρότινος «συναπεργούς».

Πρέπει, όμως, να τους παραδεχθούμε ότι φέρονται ως «πιστά σκυλιά» της κυβερνητικής αυθαιρεσίας και ως φορείς εκτόξευσης λάσπης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δεν είναι μόνο η περίπτωση της «αναπαράστασης» που περιγράψαμε νωρίτερα, καθώς οι αναφορές των ρεπορτάζ εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ξεπερνά σε ψευδολογία, παραπληροφόρηση και αναίδεια ακόμη και τα ιδιωτικά κανάλια. Φροντίζουν, μάλιστα, να κάνουν «υπέρβαση» στα όσα βλέπουν αναγραφόμενα στο «ότο-κιου» μπροστά τους βάζοντας και τη δική τους αισχρή πινελιά με σαχλαμάρες, τις οποίες προσθέτουν μετά το τέλος των κακοστημένων και αθλίων ρεπορτάζ.

Ποιος όμως έχασε την Ευθιξία, την Τιμή, την Αξιοπρέπεια για να τη βρουν οι πρόθυμοι νεροκουβαλητές και τροφοδότες λάσπης της κυβερνητικής μπετονιέρας; Απλώς, ανταποδίδουν με τη δουλικότητα που τους διέπει και την πρόθυμη διαρροή ψευδών ειδήσεων, την ευγνωμοσύνη τους προς την προδοτική μνημονιακή κυβέρνηση που δεν τους συμπεριέλαβε κι αυτούς στις στρατιές των εκατομμυρίων ανέργων που γέμισαν την Ελλάδα, χάρη στις «φιλότιμες» προσπάθειες του Σαμαρά και της κλίκας του.

Γιώργος Μάστορας