Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

“Μεσίστιες” κυματίζουν οι σημαίες: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος!


Την παραίτηση του από την βουλευτική του ιδιότητα ανακοίνωσε ο Αρούλης του Κολωνακίου, προκειμένου όπως είπε να αφοσιωθεί στην υποψηφιότητα του για τον Δήμο Αθηναίων.
Τα ερωτηματικά που προκάλεσε η κίνηση του ήταν εύλογα, αφού είναι πανθομολογούμενο ότι δεν θα περάσει ούτε στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Πώς άφησε ο Αρουλής τον παχυλό βουλευτικό μισθό για να γίνει (αν τα καταφέρει…) δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων;

 Η απάντηση, φυσικά, δεν κρύβεται σε τίποτα άλλα παρά στον διάδοχο του. Αυτό είναι ακριβώς και το σημείο που δεν ξεκαθαρίζουν τα ρεπορτάζ των καθεστωτικών μέσων, αφού δεν γίνεται ουδεμία μνεία στον επιλαχόντα που άξαφνα χρίζεται βουλευτής. Ο αντικαταστάτης, λοιπόν, του Σπηλιωτόπουλου είναι ο Γιάννης Παπαθανασίου. Ο εν λόγω αποτυχημένος πολιτευτής της ΝΔ είχε διατελέσει υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή και προσφάτως διορίστηκε από την κυβέρνηση πρόεδρος των ΕΛΠΕ.

Ο διορισμός του Παπαθανασίου ως προέδρου των ΕΛΠΕ έγινε μόλις πριν ένα μήνα, ενώ η εκλογική διαδικασία του Ιουνίου ήταν η πρώτη που τον άφηνε εκτός βουλής από το 2000. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι πίσω από την παραίτηση του Σπηλιωτόπουλου δεν βρίσκεται η «διάθεση» για προσφορά στον Δήμο, αλλά διαταγές συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.