Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο Πασόκος Ανδρουλάκης εξομοίωσε την Χρυσή Αυγή με το ανύπαρκτο “Ποτάμι”


Κέρδισε τα 15 λεπτά της δημοσιότητας που δικαιούται σύμφωνα με τη ρήση του Άντυ Γουόρχωλ, κάποιος Νίκος Ανδρουλάκης, γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.
Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο τύπος αυτός δήλωσε ότι: «Το Ποτάμι εδράζεται στο ίδιο πλαίσιο που εδραζόταν η Χρυσή Αυγή: ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι συνθήκες που δίνουν το πλαίσιο να γεννηθούν τα φαινόμενα αυτά είναι ίδιες, η κρίση εμπιστοσύνης στα παραδοσιακά κόμματα. Πρέπει να υπάρχει ισχυρή Κεντροαριστερά, για να προτείνει προοδευτικές λύσεις, όχι όπως λέει ο κ. Θεοδωράκης θα πάρουμε από εδώ και από εκεί».

Τα λεγόμενα του συγκεκριμένου Πασόκου δέχθηκαν άφθονη κριτική από διάφορες πτέρυγες του συστήματος εξουσίας, για το λεκτικό «φάουλ» που έκανε συγκρίνοντας τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με το «Ποτάμι». Από τη μεριά μας θα συμφωνήσουμε ότι ο Πασόκος αυτός δεν ξέρει τι του γίνεται. Το κάνουμε, όμως, κινούμενοι σ’ εντελώς διαφορετική κατεύθυνση απ’ αυτήν των διαφόρων προσώπων και καταστάσεων του «συνταγματικού τόξου».

 Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα Πολιτικό Κόμμα με συγκεκριμένη Ιδεολογία, Ιστορική διαδρομή και είναι καταγεγραμμένη εκλογικά έχοντας εκατοντάδες χιλιάδες πραγματικούς ψηφοφόρους στις κάλπες και όχι «μαϊμούδες» στις δημοσκοπήσεις, όπως το καινούριο ανέκδοτο που ακούει στο όνομα «το Ποτάμι».

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κάνει πραγματική πολιτική, απαξιώνοντας την παρασιτική και σαλταδόρικη λογική των «παραδοσιακών κομμάτων», ενώ ο Θεοδωράκης με τα όσα λέει ανασύρει από τη λήθη την έννοια της «πολιτικής σαλάτας». Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διώκεται από το σύνολο των ΜΜΕ με ανήθικες και παράνομες μεθόδους, ενώ «το Ποτάμι» σπρώχνεται σκανδαλωδώς. Ως εκ τούτου, κάθε προσπάθεια σύγκρισης ενός Εθνικού Λαϊκού Κινήματος με ένα «κομματικό» ανοσιούργημα, το οποίο γεννήθηκε μέσα στα άδυτα αμαρτωλών συγκροτημάτων τύπου, είναι προσβλητική για εμάς.

Τόσο ο Ανδρουλάκης όσο «το Ποτάμι» και τα συστημικά ΜΜΕ πέρα από τις όποιες τεχνητές διαφορές τους έχουν ως κοινό τους χαρακτηριστικό την προσήλωση και την αφοσίωσή τους σ’ ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κατεστημένο, το οποίο κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει την Χώρα. Άρα, τους χωρίζει ένα τεράστιο … ποτάμι με την αισθητική, τους σκοπούς και τους στόχους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Γιώργος Μάστορας