Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Καταρρέει η χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά: Πηδάνε από το πλοίο που βουλιάζει οι υπουργοί


Επιχείρηση διάσωσης του πολιτικού τους σαρκίου και όχι πράξη συνειδησιακής επιλογής

Μετρά εδώ και λίγες ώρες έναν υπουργό μείον η συγκυβέρνηση του μνημονίου. Ακούγαμε εδώ και καιρό τις αντιδράσεις διάφορων υπουργών και βουλευτών της συγκυβέρνησης για το θέμα του γάλακτος,
όμως όπως σωστά είχαμε τονίσει οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτουν συνείδηση, παρά μόνο ψηφοθηρικό ένστικτο. Εν τέλει αυτό το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης έχει αρχίσει και πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις διάλυσης της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, παραιτήθηκε από την θέση του, και με την επιστολή του μας επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας. Όπως τονίζει στην επιστολή του αποχωρεί από την θέση του αναπληρωτή υπουργού, αλλά θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Κοινώς φεύγει από τον χώρο διασποράς του πολιτικού κόστους, αλλά θα παραμείνει βουλευτής, υπερψηφίζοντας μάλιστα το πολυνομοσχέδιο, για «να μην πέσει η κυβέρνηση». Τσάμπα μαγκιές, δηλαδή, που σκοπό έχουν αυστηρά και μόνο την διάσωση του πολιτικού του σαρκίου από το νέο μνημόνιο.

Οι υπουργοί και τα στελέχη της συγκυβέρνησης του μνημονίου, αντιλαμβάνονται ότι πλέον μετράνε ημέρες. Ξέρουν ότι στις 18 και 25 Μαΐου ο Ελληνικός Λαός θα τους «μαυρίσει» άνευ προηγουμένου στις κάλπες και έτσι μοιραία η συγκυβέρνηση θα πέσει. Ξέρουν ότι τελειώνουν πολιτικά και έτσι προβαίνουν σε σπασμωδικές κινήσεις αυτοσυντήρησης. Έτσι εξηγείται πως ο αναπληρωτής υπουργός «θίγεται» και αποχωρεί, αλλά υπερψηφίζει.

Οι εξελίξεις παρόλα αυτά λαμβάνουν πλέον χαρακτήρα χιονοστιβάδας, αφού ανατρέπονται οι υπολογισμοί Σαμαρά, ο οποίος πλέον μετρά μέρες πριν καταρρεύσει οριστικά και αμετάκλητα, τόσο ως κυβέρνηση, όσο και ως κόμμα.