Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η συγκυβέρνηση μετατρέπει τους εργαζομένους σε σκλάβους για τους μεγαλοεργολάβους


Προεκλογικό δωράκι από την χούντα Βενιζέλου - Σαμαρά στους μεγαλοεργολάβους! Με νόμο μετατρέπουν τους εργαζομένους σε σκλάβους για 36μήνες!


Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι θα αμείβονται με χαμηλότερες αποδοχές από τους υπολοίπους και θα απολύονται χωρίς να έχουν δικαίωμα αποζημίωσης πρόκειται να στελεχώνουν από εδώ και στο εξής όλα τα δημόσια έργα και έργα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περιφέρειας άνω των 10.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Δημοκρατία η επίμαχη διάταξη αναμένεται να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που θα ενσωματώνει την συμφωνία κυβέρνησης με την τρόικα, και ουσιαστικά αποτελεί «δωράκι» στους μεγαλοεργολάβους που έχουν αναλάβει την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της χώρας και θα αναλάβουν όλα τα έργα που θα δημοπρατηθούν από εδώ και στο εξής.

Η διάταξη ορίζει ξεκάθαρα ότι οι Εταιρίες Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ) έχουν το δικαίωμα να νοικιάζουν εργατοτεχνίτες οικοδόμους «σε έργα αρχικού προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ και άνω τα οποία θα χρηματοδοτούνται ή συγχρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και διεξάγονται μετά από παραχώρηση ή εργολαβία για λογαριασμό του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού, δημοτικών και κοινοτικών επιχειρήσεων δημοσίας ή κοινής ωφελείας και γενικά επιχειρήσεων και οργανιστών του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως αυτός καθορίζεται από την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία».

Οι αποδοχές αυτών των εργαζομένων θα καθορίζονται σύμφωνα με «τον νόμιμο κατώτατο μισθό για τους εργαζομένους του ιδιωτικού δικαίου της χώρας». Αυτό σημαίνει ότι οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι που θα δουλέψουν στα μεγάλα οδικά δημόσια έργα θα παίρνουν 586 ευρώ που προβλέπει ο κατώτατος μισθός (511 για νέους έως 25 ετών), με τις προσαυξήσεις για τυχόν τίτλους σπουδών ή τέκνα εάν υπάρχουν. Επίσης θα δίνετε και η προσαύξηση από τυχόν προϋπηρεσία, δηλαδή το 10% επί του βασικού μισθού που ισχύει για τις τριετίες. Μόνο που ειδικά για τις τριετίες η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει ότι, εάν πρόκειται για μακροχρόνια άνεργους που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας, τότε η προσαύξηση είναι στο 5% δηλαδή στο μισό. Η σύμβαση για τους ενοικιαζόμενους εργαζομένους μπορεί να φτάνει έως τους 36 μήνες. Για όσο θα εργάζονται θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Με την ολοκλήρωση όμως της εργασίας θα απολύονται χωρίς αποζημίωση!

Οι πολιτικές της χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά είναι προφανές πως οδηγούν τους εργαζομένους σε πρωτόγνωρες καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα. Η χώρα κυβερνάται από μια ολιγαρχία που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων κεφαλαιοκρατών. Όσο γρηγορότερα κατανοήσει αυτή την πραγματικότητα ο Ελληνικός Λαός, τόσο πιο γρήγορα θα γκρεμιστεί ένα Καθεστώς διεφθαρμένο και ανθελληνικό.