Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πολιτικές και αντιδημοκρατικές οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ


Μέσα στο συνονθύλευμα του "αντισυνταγματικού τόξου" υπάρχουν ακόμη φωνές, προερχόμενες μάλιστα από την αριστερά, που καταγγέλλουν την παράνομη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής και την μεθόδευση της χούντας Σαμαρά να καταλύσει Σύνταγμα και Πολίτευμα.


Η βουλευτής του Σύριζα Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με τους Μανώλη Γλέζο, Νίκο Βούτση και Αλέξη Μητρόπουλο ήταν αυτοί που διαφώνησαν στην κεντρική γραμμή του κόμματος για την συλλήβδην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που αποτελεί πολιτικό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Η κα Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε χθες στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα και δήλωσε σχετικά με την πολιτική δίωξη και την πολιτειακή και νομική εκτροπή: "Στην υπόθεση αυτή θα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσουμε τις δημοκρατικές και συνταγματικές εγγυήσεις. Όταν η Δημοκρατία απεμπολεί τις εγγυήσεις που η ίδια έχει θέσει για την λειτουργία της, τότε έχει χάσει ένα μέρος του αγώνα και του παιχνιδιού.

Δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο συναγωγής ή εξαγωγής συμπερασμάτων συλλογικής και αντικειμενικής ευθύνης μόνη η ιδιότητα του βουλευτή. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ αυστηροί σε αυτό το θέμα για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία στην χώρα μας. Δεν μπορεί να διολισθήσουμε σε ένα πεδίο αντικειμενικής ευθύνης, συλλογικής ευθύνης και συγκρότησης ενδείξεων από μία ιδιότητα που είναι ιδιότητα εντός του κοινοβουλίου."

Τέλος, για το έξω από κάθε όριο λογικής πόρισμα των εγκάθετων ανακριτριών που χαρακτηρίζουν ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης αυτούς που ακούνε ομιλίες της Χρυσής Αυγής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει ούτε στα αντικειμενικά ούτε στα υποκειμενικά στοιχεία του 187 άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης.

 Όπως φαίνεται στον Σύριζα επιβεβαιώνεται η ιστορική ρήση του Ξέρξη: "Οἱ μὲν ἄνδρες γεγόνασί μοι γυναῖκες, αἱ δὲ γυναῖκες ἄνδρες".