Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το ανθελληνικό “Ποτάμι” υπέρ της προδοσίας της Κύπρου


Το τηλεκόμμα του Θεοδωράκη δημοσίευσε ένα κείμενο με τον τίτλο «Μια δυνατή Ελλάδα σε μια δυνατή Ευρώπη». Στην συγκεκριμένη έκθεση ιδεών καταγράφονται οι θέσεις των «Ποταμιωτών» για διάφορα ζητήματα μέγιστης σημασίας.


Στο... επαναστατικό μανιφέστο, λοιπών, των δημοσκόπων και των καναλαρχών αφιερώνονται δύο παράγραφοι όπου συνοπτικά αναλύεται το όραμα του "Πρωταγωνιστή" για το μέλλον της ιδιαίτερης μου Πατρίδας, της Κύπρου.

Η έκθεση του «Ποταμιού» ξεκινά προσβάλλοντας τους Κύπριους και γενικότερα τον Ελληνισμό αφού δηλώνει πως οι Ελληνοκύπριοι είναι έτοιμοι για ένα ιστορικό συμβιβασμό. Η παιδεία μου και αγωγή μου, μου επιβάλλουν να είμαι κόσμιος αλλά ας γνωρίζει ο αποτυχημένος εστιάτορας πως ο όρος Ελληνοκύπριος είναι τουλάχιστον ατυχέστατος και στερείται οποιασδήποτε λογικής.

 Έλλην Κύπριος είναι το σωστό, όλα τα άλλα ονόματα είναι κατασκευάσματα των Εγγλέζων και εξυπηρετούν τους Τούρκους. Ας μας πει ο κύριος αυτός για τι θέλει ακριβώς να συμβιβαστούμε; Για τους 200.000 πρόσφυγες; Για τους 1619 αγνοούμενους; Για τους χιλιάδες νεκρούς; Για τις γυναίκες που βίασαν οι βάρβαροι; Ή για τα χώματα μας που μίαναν με την παρουσία τους οι ορδές των αττίλων; Δικαίωμα σε συμβιβασμό δεν έχει κανένας, πόσο μάλλον ένας δημοσιογράφος με κρίση ηλικίας.

 «Το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια των ηγετών της Κύπρου». Με αυτές τις λέξεις ο Θεοδωράκης εξισώνει τον Πρόεδρο ενός διεθνώς αναγνωρισμένου Κράτους με τον εγκάθετο της Τουρκία, Αττιλάρχη Ντερβίς Έρογλου. Σαφέστατα ο άνθρωπος ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή ζήλεψε τα παχυλά μεροκάματα της USAID και της UNOPS που πήραν οι Κύπριοι συνάδελφοι του το 2004.

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί να πατριωτικά αντανακλαστικά του Λαού μας ο Θεοδωράκης γράφει πως είναι εναντίον σχεδίων λύσης που θα έρθουν από το εξωτερικό, αλλά στην επόμενη παράγραφο σημειώνει πως μια ενδεχόμενη απόρριψη σχεδίου λύσης θα παγιώσει την κατοχή. Δηλαδή οι ίδιες αρλούμπες που έλεγε και ο Νίκος Ανα(ν)στασιάδης προ του δημοψηφίσματος του 2004.

Το "Ποτάμι" είναι ένα κόμμα το οποίο στηρίζει, σαφέστατα, τις επιταγές των ξένων. Ότι προσπαθούν να επιβάλουν οι Αγγλοσάξονες και Τούρκοι στην Κύπρο ευαγγελίζεται και ο Θεοδωράκης.

Μέτωπο Νεολαίας
 Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο