Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΝΕΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


Γράφει ο Αντίοχος.

 Την επομένη του ανθελληνικού κρεσέντου του στελέχους του, Ν. Δήμου, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το ευνοούμενο της διαπλοκής «Ποτάμι» του Θεοδωράκη παρουσίασε τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική, σε κείμενο υπό τον τίτλο «Μια δυνατή Ελλάδα σε μια δυνατή Ευρώπη». Κάποιες παρατηρήσεις επ’ αυτών:


1ον) Το Θεοδωράκειο συνονθύλευμα αποφεύγει να..... ξεκαθαρίσει σε ποια πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα ενταχθούν οι υποψήφιοί του, αν εκλεγούν ευρωβουλευτές. Προφανώς, οι εντολοδότες του δεν έχουν αποφασίσει ακόμα…

2ον) Απορρίπτει ρητά και κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, καθώς υποστηρίζει ότι: «δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως θα πολλαπλασίαζε την ύφεση και θα εκτόξευε τραγικά τις ανισότητες καθώς και τις σκέψεις περί Ευρώπης δύο ταχυτήτων. Το οποίον σημαίνει Μνημόνιο και… ξερό ψωμί!

3ον) Όσον αφορά το Ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, τάσσεται υπέρ «μιας σύνθετης ονομασίας που να διακρίνει σαφώς τη γειτονική χώρα από την ελληνική Μακεδονία» και τονίζει ότι «η Ελλάδα οφείλει να επιδιώξει λύσεις χωρίς μαξιμαλισμούς, μιας και η στασιμότητα δεν έχει εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας». Τουτέστιν, η θέση του Δήμου, όπως διατυπώθηκε προ ημερών!

4ον) Στο Κυπριακό ζήτημα, δηλώνει ότι «στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια των ηγετών της Κύπρου», εξισώνοντας τον πρόεδρο της Κύπρου με τον Ερόγλου του ψευδοκράτους. Δηλαδή, υποστηρίζει ένα νέο σχέδιο Ανάν. Συμπέρασμα: το συνονθύλευμα του Θεοδωράκη είναι ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ!

Paspartoy