Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο Σαμαράς στα χνάρια του Γιωργάκη: Όταν το ΠΑΣΟΚ μοίραζε προεκλογικά λεφτά


Έχουμε γίνει αναγκαστικά κοινωνοί της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι ο «φιλάνθρωπος» Σαμαράς θα μοιράσει χρήματα σε αυτούς που κατέστρεψε με την πολιτική του.
Ο λόγος που λέγονται όλα αυτά είναι επειδή ο Σαμαράς σχεδιάζει να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών, τάσσοντας «λαγούς με πετραχήλια» προεκλογικά και επιβάλλοντας δυσβάσταχτα μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές. Η αισχρή αυτή σκέψη του Σαμαρά δεν είναι καν πρωτότυπη.

Την ίδια ακριβώς κίνηση είχε κάνει και ο μέντορας του αποτυχημένου Σαμαρά, ο βασιλιάς της γκάφας, Τζέφρυ Παπανδρέου, πριν ακριβώς από τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010.

Αντιγράφουμε από ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» στις 22 Οκτωβρίου του 2010, λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές:

«Τις λεπτομέρειες για το έκτακτο επίδομα που θα λάβουν μισό εκατ. συνταξιούχοι έδωσαν στη δημοσιότητα τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση θα ενισχύσει εκτάκτως τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού – χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους – ανακοίνωσε και τυπικά στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδης. Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Σαχινίδης επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει, βάσει προγράμματος που χρηματοδοτείται με 100 εκατ. ευρώ, την καταβολή εφάπαξ στήριξης σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Το επιπλέον ποσό θα κινηθεί μεταξύ 100 και 300 ευρώ και υπολογίζεται να καταβληθεί μέχρι το τέλος του χρόνου (με τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου).»

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως «φάρσα», αμέσως μετά τις εκλογές η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε πολύ περισσότερα από τους χαμηλοσυνταξιούχους, επιβάλλοντας αιματηρά μέτρα.

Στην συνέχεια κατέρρευσε ως «χάρτινος πύργος», δίνοντας την σκυτάλη στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στον Σαμαρά, ο οποίος θα καταρρεύσει άμεσα, μετά τις εκλογές.