Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Απέναντι σε όλη την ελληνική κοινωνία στέκεται η μνημονιακή συγκυβέρνηση για χάρη των πολυεθνικών


Σάλος έχει προκληθεί σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους από τις σαρωτικές αλλαγές που θα φέρει το πολυνομοσχέδιο για χάρη των πολυεθνικών εταιριών και των πλουτοκρατών. Τα φαρμακεία και ο κλάδος των φορτηγών πλήττονται άμεσα από το πολυνομοσχέδιο που φέρνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση.
Ο πανικός της συγκυβέρνησης εμπρός στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι έκδηλος, αφού φήμες κάνουν λόγο για ένα νομοσχέδιο που θα έρθει συμπτυγμένο σε τρία άρθρα, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις και να βρουν δικαιολογίες οι βουλευτές της συμπολίτευσης και να το ψηφίσουν.

Ενδεικτικό του χαρακτήρα του πολυνομοσχεδίου είναι οι αλλαγές στα φαρμακεία, όπου έχουμε την ουσιαστική πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, αφού ο κάθε φαρμακοποιός μπορεί να εκδίδει όσες άδειες θέλει, ενώ ανοίγει ο δρόμος για μισθώσεις φαρμακείων από μη αδειούχους, όπως και η συστέγαση φαρμακείων με άλλα καταστήματα (βλέπε super market).

Καθίσταται σαφές ότι το πνεύμα του πολυνομοσχεδίου, ασχέτως επαγγελματικού κλάδου, είναι να «εξαφανίσει» την μικρομεσαία επιχείρηση, του μέσου Έλληνα οικογενειάρχη και να την αντικαταστήσει με πολυεθνικά μεγαθήρια. Πρόκειται, ουσιαστικά, για την ίδια «πυρηνική βόμβα» που έπεσε στις τοπικές αγορές, όπου άνοιξε πολυκατάστημα, αλλά αυτό πλέον θα χτυπά ολόκληρους επαγγελματικούς κλάδους. Η κυβέρνηση και οι υποτακτικοί της εξυπηρετούν συμφέροντα πλουτοκρατών και εχθρεύονται τον Ελληνικό Λαό, σχεδιάζοντας τον αφανισμό του.

Ενδεικτικά της υποκρισίας και του πολιτικαντισμού των βουλευτών της συγκυβέρνησης του μνημονίου, ήταν τα λόγια του βουλευτή της ΝΔ, Καλαντζή, στον ΒΗΜΑ FM, όπου δήλωσε ότι «διαφωνεί» με τα μέτρα και ότι «θα δώσει μάχες για να μην περάσουν», αλλά «άμα είναι σε ένα άρθρο και κινδυνεύσει να πέσει η κυβέρνηση» τότε «θα ψηφίσει ή θα παραιτηθεί». Ο Βουλευτής της ΝΔ, κοινώς, μιλώντας σε ραδιοσταθμό του ΔΟΛ έκανε πρόβα τις δικαιολογίες που θα λέει στους ψηφοφόρους του.