Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ» ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ


Ενόψει των τριπλών εκλογών του Μαΐου, οργιάζει η καθεστωτική προπαγάνδα των κραχτών του φον Αντωνάκη του αδίστακτου, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι λύθηκαν τα προβλήματά μας και προσεχώς θα τρώμε με… χρυσά κουτάλια.
Πάρτε ένα μικρό δείγμα πλήρους διαστροφής της πραγματικότητας από το καθεστωτικό «Βήμα»:

«Ξαναμπαίνουμε στην Ευρώπη! Αλλάζουν όλα μετά τη συμφωνία μη την τρόικα Με τη συμφωνία εξασφαλίσαμε ότι «η πορεία της χώρας και στο μέλλον είναι συνυφασμένη με την ευρωπαϊκή προοπτική» εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας, ενώ ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «η χώρα έκανε μια πρωτόγνωρη δημοσιονομική προσαρμογή»

Τέλος καλό, όλα καλά. Με τη συμφωνία που επιτύχαμε έπειτα από..... επτά μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων εδραιώσαμε τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ και εξασφαλίσαμε οριστικά ότι η πορεία της χώρας και στο μέλλον είναι συνυφασμένη με την ευρωπαϊκή προοπτική.

Το τοπίο πλέον είναι ξεκάθαρο, εφέτος δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα έτσι ώστε να ορθοποδήσει η οικονομία και να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα που δημιουργήθηκε πέρυσι, αλλά το 2015 πρέπει να διπλασιαστεί και να ανέλθει στα 6 δισ. ευρώ ώστε να αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους. Ο κ. Στουρνάρας αισθάνεται τυχερός γιατί τα αποτελέσματα ήρθαν έναν χρόνο νωρίτερα και πλέον η χώρα έχει τη βάση να ξεφύγει από τα δεσμά του Μνημονίου.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση στους επτά δύσκολους μήνες που πέρασαν «αγόρασε χρόνο», βελτίωσε τα δημόσια οικονομικά και έριξε για πρώτη φορά σε «δημοσιονομική παγίδα» την τρόικα, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ «εκτέθηκε ανεπανόρθωτα» στις προβλέψεις της για τα δημόσια οικονομικά. Πλέον το κέντρο βάρους της οικονομικής πολιτικής μεταφέρεται από τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη σκληρή λιτότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές και στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Ας το πάρουν χαμπάρι τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών, όσα ψέματα και να γράψουν, όση τεχνητή αισιοδοξία και να καλλιεργήσουν, ο Μάιος έρχεται και ο ελληνικός λαός έχει πάρει την απόφασή του και δεν την παίρνει πίσω! Θα πέσει μαύρο με τη… σέσουλα!

(ΥΓ): Τι θα γράφουνε άραγε σε λιγότερο από δυο μηνάκια από τώρα; Ε ρε γλέντια…

Πασπαρτου