Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

«Ποτάμι» οι καταγγελίες για τον… σωτήρα Θεοδωράκη


Η πρόθεση του Σταύρου Θεοδωράκη να δεχθεί να γίνει το νέο πολιτικό «πουλέν» των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης μπορεί να του παραχωρεί άφθονο χώρο για προβολή, αλλά απ’ ό, τι φαίνεται έχει κι αυτός «σκελετούς στην ντουλάπα του».


 Έτσι, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν και νέες αποκαλύψεις για τον εν λόγω τύπο από την τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της πολιτικής κίνησης «το Ποτάμι» καταγγέλλεται για αδιαφανείς διαδικασίες κατά την πώληση φωτογραφιών. Η καταγγελία αφορά μια εκδήλωση, η οποία έγινε στο ίδρυμα Ευγενίδου στις 18 Μαΐου 2011, όπου παρουσιάστηκαν φωτογραφίες του δημοσιογράφου και συνεργατών του. Ο Θεοδωράκης φέρεται να πούλησε κάποιες από αυτές, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει διευκρινιστεί το πού κατέληξαν τα χρήματα από τις πωλήσεις αυτές. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες προέρχονταν από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Θεοδωράκης και η δημοσιογραφική του ομάδα, για τις ανάγκες της εκπομπής «πρωταγωνιστές», στις φυλακές ανηλίκων της Αυλώνας προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκπομπή με τίτλο “Ανήλικοι Φυλακισμένοι “.

Στη συνέχεια προέβαλαν τις φωτογραφίες, που τράβηξαν από το κατάστημα κράτησης στο ίδρυμα Ευγενίδου. Για την εκδήλωση αυτή είχε εκδοθεί και σχετικό δελτίο Τύπου, στο οποίο όμως δεν αναφερόταν πουθενά ότι επρόκειτο να πουληθούν φωτογραφίες ή πίνακες. Από την έρευνα της “Ζούγκλας” προέκυψε ότι τα χρήματα για τις φωτογραφίες οι οποίες πουλήθηκαν την ημέρα της εκδήλωσης, δεν κατέληξαν ούτε στο ίδρυμα που τη διοργάνωσε, ούτε όμως και στις φυλακές ανηλίκων. Αν, μάλιστα, αληθεύει το γεγονός ότι ο Θεοδωράκης σε σχετική ερώτηση της εκπομπής του Τριανταφυλλόπουλου δήλωσε ότι “δεν θυμάται” τι ακριβώς είχε γίνει κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τότε μιλάμε για ξεκάθαρη κοροϊδία εκ μέρους του.

Παράλληλα με αυτό το περιστατικό απαράδεκτη μπορεί να θεωρηθεί και η συμπεριφορά του Θεοδωράκη κατά τη διάρκειά επίσκεψής του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια του μεταπτυχιακού “Ψυχολογία και ΜΜΕ”. Μετά το μάθημα ο νέος επίδοξος “σωτήρας” της χώρας, «προσκάλεσε» τους 20 φοιτητές στο πολυτελές εστιατόριο που διαθέτει, αλλά αντί να τους κεράσει, όπως ανέμεναν οι φοιτητές ή τουλάχιστον να τους χρεώσει μια συμβολική τιμή, έτρεχαν σε ΑΤΜ τραπεζών για να συγκεντρώσουν τα 800 (!) ευρώ του λογαριασμού που τους αντιστοιχούνε, δηλαδή 40 ευρώ αναλογικά στο άτομο!

Αυτός ο “φραγκοφονιάς” ο οποίος “σπρώχνεται” συστηματικά από τα ΜΜΕ των “νταβατζήδων” της παραπληροφόρησης, έχει τελικά πολλές “μαύρες σελίδες” στη διαδρομή του. Σελίδες οι οποίες όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, πρέπει να γίνονται ευρύτερα γνωστές στον Ελληνικό λαό, παρά την προσπάθεια “αγιοποίησης” του συγκεκριμένου τύπου από το σύστημα.