Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Άγριο δούλεμα των Γερμανών για το κατοχικό δάνειο στην μνημονιακή κυβέρνηση


Ξεκάθαρο δούλεμα και κοροϊδία των Γερμανών παρατηρούμε (και) στο ζήτημα της εξόφλησης του κατοχικού δανείου.
Έχοντας απέναντί τους ασπόνδυλα και προσκυνημένους εντολοδόχους ξένων κέντρων αποφάσεων, οι Γερμανοί «πουλάνε τρέλα» σε κάθε ντόπιο αξιωματούχο της μνημονιακής κυβέρνησης, όπως έγινε και προ ολίγων ημερών.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάννης Τραγάκης είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Μίκαελ Ροθ. Ανάμεσα στα θέματα, τα οποία ήσαν προς συζήτηση, υπήρχε κι αυτό του κατοχικού δανείου. Ο Τραγάκης κάλεσε την Γερμανική κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα του δανείου, αλλά ο Ροθ, όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά, απάντησε ως εξής στο ερώτημα της Ελληνικής πλευράς:

 «Η Γερμανία αναγνωρίζει την ιστορική της ευθύνη και ενοχή απέναντι στην Ελλάδα και σ’ αυτό το πλαίσιο πρότεινε την υλοποίηση τριών συγκεκριμένων σχεδίων-προγραμμάτων: τον Ελληνογερμανικό Οργανισμό Νεότητας, το Ταμείο Αρωγής για το Μέλλον και το πρόγραμμα αναζωογόνησης του εβραϊκού στοιχείου της Θεσσαλονίκης»!

Κουβέντα, δηλαδή για το ζητούμενο, το οποίο ήταν το κατοχικό δάνειο. Αντ’ αυτού γενικόλογα και αοριστολογίες. Και βεβαίως «πρόγραμμα αναζωογόνησης του εβραϊκού στοιχείου της Θεσσαλονίκης», δείχνοντας και πάλι τα ενοχικά σύνδρομα που έχουν οι Γερμανοί για τα όσα διέπραξαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτά, δυστυχώς συμβαίνουν όταν η πολιτική «ηγεσία» της Χώρας φέρεται ως άβουλο ον και κινείται με γνώμονα τα συμφέροντα των πατρόνων της, οι οποίοι την κρατούν στην εξουσία γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Γιώργος Μάστορας