Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«Άδειασμα» της Ντόρας στον Σαμαρά: Τώρα δεν θέλω να είμαι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ


Σαφές δείγμα του «σεβασμού» προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά είναι τα όσα δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, στην οποία υποστήριξε ότι «τώρα πια δεν θέλω να είμαι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ».
Αν μη τι άλλο, η άποψη αυτή της Μπακογιάννη είναι ενδεικτική της κατάστασης διάλυσης που υπάρχει στη ΝΔ. Ένας «αρχηγός», τον οποίο δεν υπολογίζει κανείς και τον περιμένουν στη γωνία μετά την εκλογική συντριβή του Μαΐου σε αυτόδιοικητικές και (κυρίως) ευρωεκλογές.

 Μια Βουλευτής-στέλεχος πρώτης γραμμής της ΝΔ, η οποία με εκφράσεις τύπου «τώρα πια δεν θέλω» δείχνει ότι ο ατομικισμός , η έλλειψη σταθερότητας, η παντελής έλλειψη πειθαρχίας και ο πολιτικός χαβαλές αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο στο υπό κατάρρευση κόμμα της ΝΔ.

Από την άλλη μεριά είναι ολοφάνερο ότι η Μπακογιάννη δεν θέλει να συμμετάσχει σε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα συντριβεί εκλογικά. Θέλει να αφήσει απ’ έξω «την ουρά της» και να προσπαθήσει να είναι παρούσα «στην επόμενη μέρα» μετά το εκλογικό ναυάγιο. Τότε που ο Σαμαράς προσπαθώντας να σταθεί στα πόδια του από την «σφαλιάρα» θα έχει να αντιμετωπίσει τους επίδοξους δελφίνους, οι οποίοι θα δείξουν πλέον ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους.

Το «άδειασμα» της Μπακογιάννη απέναντι στον Σαμαρά, με την άρνησή της να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, είναι ένα σκηνικό το οποίο είτε άμεσα είτε έμμεσα θα το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται απέναντι σ’ έναν ξοφλημένο και αποτυχημένο τύπο, ο οποίος κουβαλούσε παντού το σπέρμα της καταστροφής σε οποιαδήποτε κομματική προσπάθεια συμμετείχε.

Γιώργος Μάστορας