Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Eκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό από υπαλλήλους του υπ. Οικονομικών: Από ποια κόμματα είχαν διοριστεί;


Μία νέα αποκάλυψη δημόσιας διαφθοράς βγήκε στην επιφάνεια. Όπως τονίζουν τα σχετικά ρεπορτάζ πρόκειται για έλεγχο που διενεργείται σε 143 υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ,
αναφορικά με εμβάσματα που είχαν στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της όλης ιστορίας είναι ότι ο πιο "φτωχός" υπάλληλος έστειλε στο εξωτερικό έμβασμα 22.000 ευρώ, ενώ ο πιο «πλούσιος» έφτασε μέχρι και τα 1,2 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για 91 εφοριακούς, 10 εργαζομένους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, 8 τελωνειακούς, 8 εργαζομένους στο Γενικό Χημείο του Κράτους, 7 διοικητικούς, 9 εργαζομένους στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, 7 εργαζομένους στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους και 3 εργαζομένους στη Βουλή. Έχουν ήδη ασκηθεί οι πρώτες διώξεις για άτομα τα οποία δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τα διαρρέοντα κεφάλαια.

 Το ερώτημα, βέβαια, είναι βασανιστικό γιατί δεν μας λένε ποια κόμματα τους διόρισαν σε αυτές τις θέσεις, φέροντας έτσι την ευθύνη για τις μετέπειτα πράξεις αυτών των ατόμων. Σε ηθικό επίπεδο είναι όλοι βεβαίως καταδικασθέντες αφού τα εμβάσματα στάλθηκαν την περίοδο 2009 – 2010 όταν η Ελλάδα έμπαινε στο ΔΝΤ, ξεκινώντας αυτή την «Οδύσσεια» απελπισίας. Σε ποινικό επίπεδο, όπως προείπαμε, θα κληθούν ήδη πέντε να λογοδοτήσουν για αυτά τα κεφάλαια.

Τα κόμματα της αμαρτίας, του κλεπτοκρατικού τόξου, είτε αμέσως διά των υπουργών τους, είτε εμμέσως διά των λαμογιών που ευεργέτησαν, κατέστρεψαν την Ελλάδα. Σαφής βέβαια εικόνα σχετικά με το μέγεθος της λαμογιάς και της αρπαχτής δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει έως ότου αναλάβει τα ηνία της χώρας η Χρυσή Αυγή, ξεκινώντας τους ελέγχους στα «υψηλά κλιμάκια» που μέχρι τώρα βρίσκονται στο απυρόβλητο για προφανείς πολιτικούς λόγους.