Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η Δούρου δεν παίρνει θέση για τα διόδια, για να μην στεναχωρήσει τον Μπόμπολα


Παρά τον «αντιμνημονιακό» και «αντισυστημικό» προφίλ του ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει καθημερινά να δείχνει ότι δεν αποτελεί τίποτα άλλο από μια ακόμη εναλλακτική πρόταση του ανθελληνικού καθεστώτος.
Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε οι επιλογές του για την κεντρική πολιτική σκηνή να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί (και) η περίπτωση της υποψήφιας περιφερειάρχη για την Αττική Ρένας Δούρου, η οποία δίνοντας συνέντευξη στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», κατάπινε τα λόγια της στην επανειλημμένη ερώτηση «τι θα κάνεις με τα διόδια;». Αντί μιας ξεκάθαρης απάντησης η Δούρου άρχιζε τις αμήχανες απεραντολογίες, μιλώντας για «επανοηματοδότηση της πολιτικής», «επανοηματοδότηση των εννοιών», «εργαλειακή χρήση των πραγμάτων» και άλλους παρόμοιους λεκτικούς φανφαρονισμούς, χωρίς όμως να απαντά τίποτα «για την ταμπακιέρα». Η δημοσιογράφος που της έπαιρνε την συνέντευξη επέμενε στην συγκεκριμένη ερώτηση, αλλά η Δούρου συνέχιζε τις «ντρίπλες». Ακόμα και στην ατάκα της δημοσιογράφου περί «εθνικών εργολάβων» η Δούρου έκανε. το κορόιδο μιλώντας για... το ρίσκο του καπιταλισμού!

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα κρατάει μια άκρως υποτονική στάση, με πολύ χαμηλούς τόνους, για το ζήτημα των διοδίων μπορούμε να κάνουμε κάποιες σκέψεις. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Δούρου αρθρογραφεί συχνά στο «Έθνος» του Μπόμπολα, ενώ η πρώτη δημόσια παρέμβασή της μετά το χρίσμα που έλαβε για την υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια Αττικής έγινε μέσω της ιστοσελίδας του MEGA; Ένα κανάλι, μάλιστα, το οποίο συχνά - πυκνά την καλεί στις πολιτικές του εκπομπές.

Επομένως, ας μην παραξενεύεται ο οποιοσδήποτε για το γεγονός ότι η Δούρου δεν παίρνει σαφέστατη αρνητική θέση για την «καρμανιόλα» των διοδίων. Κατ' επέκταση και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται ανεπανόρθωτα με την προώθηση (και) της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, «κλείνοντας το μάτι» ουσιαστικά στις επιθυμίες του Μπόμπολα. Ο «αντισυστημικός» χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι χάθηκε στις μπετονιέρες του «Άκτορα».

Γιώργος Μάστορας