Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Τελικά αυτοί δεν έχουν τον Θεό τους!


Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Αν το Σαββατοκύριακο αναζητήσετε τον πρωθυπουργό κύριο Αντώνη Σαμαρά, δεν θα τον βρείτε να περιφέρεται στους διαδρόμους του Μαξίμου, ή στις αίθουσες του κοινοβουλίου, ούτε να συμμετέχει σε συναντήσεις σχεδιασμού της προεκλογικής εκστρατείας, ή επιτροπές «σωτηρίας» της Χώρας.


Και αν αναρωτηθείτε γιατί, η απάντηση θα σας εκπλήξει.

Ο «αγαπητός» και «λαοφιλής» πρωθυπουργός μας θα περάσει το Σαββατοκύριακο στην χερσόνησο του Άθωνος.

Μάλιστα δεν διαβάσατε λάθος, ο κύριος Σαμαράς θα μεταβεί στο Άγιο Όρος συνοδεία των κυρίων Γιάννη Ιωαννίδη υποψήφιο για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Σταύρου Καλαφάτη υποψηφίου για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

 Ο κύριος Σαμαράς θα διανυκτερεύσει στο κτήριο της ιεράς Επιστασίας, ενώ την Κυριακή που είναι του Ασώτου (τυχαίο;;;;;;;) θα επισκεφθεί και θα προσκυνήσει στις μονές Ιβήρων και Σίμωνος Πέτρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός της επισκέψεως του ο κύριος Σαμαράς, ο οποίος συνοδεύεται επίσης από τον κύριο Τάκη Μπαλτάκο, θα συζητήσει θέματα που απασχολούν την Αγιορείτικη κοινότητα με κύριο θέμα το φορολογικό. Ως γνωστόν το Άγιον Όρος απολαμβάνει ειδικό φορολογικό καθεστώς.

Μήπως όμως οι λόγοι που ο κύριος Σαμαράς θα επισκεφθεί την Ιερά Χερσόνησο, είναι άλλοι;

Μήπως για μεταμέλεια, συγχώρεση και ψυχικό εξαγνισμό; Αν τελικά είναι αυτό, τον πληροφορούμε ότι ένα Σαββατοκύριακο είναι ελάχιστος χρόνος για να μετανοήσει, να συγχωρεθεί και να εξαγνιστεί, για το κακό και την καταστροφή που προκάλεσε σ΄αυτόν τον δύσμοιρο Τόπο.

 Ή μήπως αποφάσισε να μονάσει;

Εάν ο Μεγαλοδύναμος, αντικρίζοντας με θλίψη τον όλεθρο και την δυστυχία που περιέπεσε η Ελλάδα, τον φώτισε και τον οδήγησε στην απόφαση να γίνει μοναχός, τότε αυτό πρόκειται περί θαύματος, θαύματος σωτηρίας.

Αλλά θεωρούμε ότι η γενικότερη πορεία του κυρίου Σαμαρά είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με την ολική καταστροφή, που ούτε η φώτιση εξ ουρανού δεν θα τον κάνει να αναλογιστεί τι κακό έχει επιφέρει.

Πάντως πέρα από τους αστεϊσμούς και για να μιλήσουμε απόλυτα σοβαρά, είναι αρκετά ενθαρρυντικό που επισκέφθηκε τον Άθωνα. Ίσως το Ιερό και κατανυκτικό περιβάλλον, επιφέρει μια μικρή ακτίνα φωτός στο ταραγμένο και νεφελώδες πνεύμα του.

Και το καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος. Ξέρετε ποιος είναι ο επόμενος πολιτικός άνδρας που τον Μάρτιο θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

Κάποιος που δεν τολμάμε καν να αναφέρουμε το όνομά του.

Κάποιος που μετά το συνέδριο της Ευρωπαϊκής αριστεράς και την ομιλία του στον ΣΕΒ, κάποιος που περιφρόνησε προκλητικά δυο από τα ιερά μυστήρια της εκκλησίας, αυτά του γάμου και της βαπτίσεως, θα περιδιαβεί τα μονοπάτια που έχουν διασχίσει εκατομμύρια ευσεβών και ευλαβών προσκυνητών από όλον τον κόσμο.

Εδώ θα έπρεπε ο κύριος Μπαμπινιώτης να ανατρέξει στα λεξικά του και να βρει έναν νέο όρο που ν’ ανταποκρίνεται και να περιγράφει επαρκώς τον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου. Γιατί ο όρος υποκριτής, ωχριά και ανταποκρίνεται κατ ελάχιστο στην πραγματικότητα.

 Τελειώνοντας θα αναφέρουμε μια ατάκα της Ελένης Ζαφειρίου, από την Ελληνική ταινία «Τζένη Τζένη».

 «Φωτιά θα ρίξει ο Θεός και θα μας κάψει». Και ειλικρινά δεν αστειευόμαστε διόλου.

Εθνικισμός.net