Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ψευτομαγκιές Γεωργιάδη με τα χρήματα των ομογενών για τη Μυρτώ


Το θέμα της Μυρτούς, η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα και απάνθρωπα από πακιστανό λαθρομετανάστη, έγινε η αιτία για να καταδειχθεί για μια ακόμη φορά η αναλγησία και ασυδοσία της Χούντας του Μνημονίου και συγκεκριμένα του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη.


Με την γνωστή έπαρση που τον χαρακτηρίζει, ο τελευταίος είχε την φαεινή ιδέα να παραστήσει τον διαχειριστή των χρημάτων που συγκέντρωσε η ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ, με σκοπό να ενισχυθεί οικονομικά η αποθεραπεία της άτυχης Ελληνίδας. Επί τη ευκαιρία λοιπόν της επισκέψεώς του στη Βοστόνη, ο νεοδημοκράτης υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας» στην οποία θρασύτατα υποστήριξε πως «τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από την ερανική προσπάθεια και τη χοροεσπερίδα της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για τη θεραπεία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, θα συμψηφιστούν με τα ποσά τα οποία οφείλει ακόμα η Ελλάδα για την επτάμηνη νοσηλεία της στη Βοστόνη»!

Η πρωτοφανής δήλωση του υπουργού της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά, προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση των Ελλήνων ομογενών. Οι ομογενείς στράφηκαν ευθέως κατά του υπουργού αλλά και της αντεθνικής κυβέρνησης, θέτοντας απλά και δίκαια ερωτήματα, τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον υπουργό και την επιδιωκόμενη παρέμβασή του στη διαχείριση του ποσού που συγκεντρώθηκε από τους Έλληνες των ΗΠΑ ούτως ώστε να διατεθεί προς όφελος της μικρής Μυρτούς. «Ποιος είναι αυτός ο κ. Γεωργιάδης, που έρχεται στις ΗΠΑ και υποδεικνύει ή αποφασίζει που θα διατεθούν χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων που έδωσαν σε έρανο για συγκεκριμένο σκοπό; Ποιος είναι αυτός που επεμβαίνει στα εσωτερικά αμερικανικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας; Πού νομίζει ότι απευθύνεται; Σε υπηρεσία του υπουργείου του; Τα χρήματα Αμερικανών φορολογούμενων-δωρητών, δεν δόθηκαν για να πάνε έμμεσα στο ελληνικό Δημόσιο, για να καλύψει αυτό τις δεσμεύσεις του και τις ανακολουθίες του», καταγγέλλουν οι ομογενείς, ξευτιλίζοντας τον Α. Γεωργιάδη και το επιχειρούμενο πλιάτσικο στα χρήματά τους.

 Αντίδραση υπήρξε και από την οικογένεια της Μυρτούς, με τη μητέρα της να δηλώνει επί του θέματος: «δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν, συμπεριλαμβανόμενου και του υπουργού Υγείας, για να επεμβαίνει σε ένα θέμα με χρήματα που μαζεύτηκαν για το παιδί μου, την Μυρτώ, από την Ομογένεια και πως αυτά θα διατεθούν, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει νομική εκκρεμότητα. Μόνο το Δικαστήριο θα επιλύσει το θέμα... Ο κ. Γεωργιάδης, από τότε που επιστρέψαμε στην Ελλάδα, η Μυρτώ κι εγώ, δεν έκανε ούτε ένα τηλεφώνημα από ενδιαφέρον, δηλώσεις όμως κάνει εκτός Ελλάδας, αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα στο θέμα των χρημάτων του εράνου και τις εξελίξεις νομικά...».

Με απλά λόγια, η Χούντα του Μνημονίου και ο μετρ του ψεύδους Α. Γεωργιάδης, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα της μικρής Μυρτούς, θαρρώντας πως απευθύνονται σε ηλίθιους. Παριστάνοντας τους «κοινωνικά ευαίσθητους», εκείνοι οι οποίοι αναίσχυντα υποστήριζαν πως το ανθρωπόμορφο τέρας από το Πακιστάν είναι ανήλικο όταν η Χρυσή Αυγή τους ξεμπρόστιαζε, κατόρθωσαν να αποδείξουν ξανά πως είναι ανήθικοι και χυδαίοι, ανέντιμοι και ποταποί.

Βεβαίως, βαρύτατες είναι οι ευθύνες και του θλιβερού πρωθυπουργού. Ο οποίος πρωθυπουργός έστελνε τη σύζυγό του να επισκεφτεί την Μυρτώ και την οικογένειά της, για να κερδίσει τα θετικά σχόλια των πληρωμένων κονδυλοφόρων. Μόνο που ο υπουργός του, φρόντισε ελέω της αλαζονείας του να καταδείξει ποιο ακριβώς είναι το υπόβαθρο της όψιμης «ευαισθησίας» των πολιτικών ανδρείκελων επί του συγκεκριμένου ζητήματος, το οποίο συγκλόνισε όλο τον Ελληνικό Λαό, πλην των «αντιρατσιστών» της Χούντας του Μνημονίου, των διεθνιστών της αριστεράς και των δημοσιογραφικών λακέδων.