Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗ, ΣΑΝ ΤΗΝ… ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ


Από τη μία μεριά είναι τα παπαγαλάκια που διαδίδουν για να σπείρουν πανικό κι απογοήτευση στους νυν και μέλλοντες ψηφοφόρους του Κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, ότι «μετά την πρωτοβουλία των ανακριτριών –με εντολή Σαμαρά-τελειώσαμε με την Χρυσή Αυγή, θα τεθεί εκτός νόμου και εκτός εκλογών, ακόμα κι αν εμφανιστεί με άλλο όνομα».


Από την άλλη, υπάρχουν και οι πιο ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, που βλέπουν την Χρυσή Αυγή ως… Λερναία Ύδρα και δε συμφωνούν καθόλου με τους προπαγανδιστές της… δεκάρας. Ιδού ένα άρθρο που γράφτηκε στην καθεστωτική «Καθημερινή» από τον Σ. Ζούλα, με τον ενδεικτικό τίτλο «Η Λερναία Ύδρα και η Χρυσή Αυγή» και που το’ χει πιάσει το… νόημα:

 «Μερικοί πιστεύουν ότι «τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή», αφού.... το σύνολο των 18 βουλευτών της κατηγορείται, από προχθές, ως εντεταγμένο σε εγκληματική οργάνωση. Στο μέτρο, όμως, κατά το οποίο όλοι οι βουλευτές της ή τουλάχιστον τα πρωτοκλασάτα στελέχη της, που είναι ήδη προφυλακισμένα, μπήκαν στη Βουλή δόλια και με στόχο να ανατρέψουν (ακόμη και εν όπλοις) το πολίτευμα, θα πρέπει να αναμένουμε, μια ανάλογη σε δολιότητα, αντίδρασή τους. Άλλωστε, εν όψει των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών του Μαΐου, έχει προετοιμαστεί η μετονομασία του κόμματος σε Ελληνική ή Εθνική Αυγή, ώστε να αποσπάσει την έγκριση συμμετοχής του από τον Άρειο Πάγο. Με τη μετονομασία, τους παρέχεται η δυνατότητα να μετάσχουν στις εκλογές, χρίζοντας «μη σεσημασμένους» υποψηφίους. Ή ακόμη να θέσουν υποψηφιότητα και προφυλακισμένοι «ηγήτορες», προβάλλοντας νομικές ενστάσεις, για τις αυτοδιοικητικές και κυρίως για τις ευρωεκλογές, οπότε το «θέμα τους» διεθνοποιείται. Συνεπώς, εκτός των «αισιόδοξων», που βλέπουν την Χ.Α. «να τελειώνει», υπάρχουν και πολλοί, που πιστεύουν, πως με την προχθεσινή δικαστική απόφαση, μπήκαμε στην κρισιμότερη φάση του «πολιτικού παιχνιδιού, με την ακροδεξιά».

(ΥΓ): Κατά τα άλλα, ατυχέστατη η παρομοίωση με την… Λερναία Ύδρα. Διότι, Λερναία Ύδρα είναι τα κόμματα του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, τα οποία θα… συγυρίσουν καλά οι… Ηρακλειδείς της Χρυσής Αυγής!

Πασπαρτου