Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Νέος οχετός του συστημικού και ανεπάγγελτου Κουτσούμπα κατά της Χρυσής Αυγής


Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να περιγράψει την ξετσιπωσιά με την οποία αναφέρεται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ο νέος αρχικλικαδόρος του Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) Δημήτρης Κουτσούμπας.
Αυτός ο ανεπάγγελτος και «παιδί του κομματικού σωλήνα» μπολσεβίκος, ο οποίος, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, εάν του δείξουν οικοδομικό μυστρί, θα το περάσει για… σπάτουλα που κόβει το παστίτσιο, σε συνέντευξή του στο «Έθνος» (!) ασχημονεί και πάλι εναντίον της Αλήθειας.

Για να μη φανεί ότι «κόβουμε και ράβουμε» αποσπασματικά την άποψή του παραθέτουμε τις δύο ερωτήσεις που του έγιναν σχετικά με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, καθώς και τις αντίστοιχες απαντήσεις. «Η Χρυσή Αυγή φαίνεται πως διατηρεί τα ποσοστά της. Κατά τη γνώμη σας ποιοι είναι οι λόγοι που ψηφοφόροι έλκονται από τις ιδέες μιας νεοναζιστικής οργάνωσης;

Δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι της ΧΑ ναζιστές. Βεβαίως υπάρχει και η ατομική ευθύνη, ιδιαίτερα τώρα που έχει αποκαλυφθεί ο ναζιστικός εγκληματικός της χαρακτήρας. Η ΧΑ αντλεί δύναμη από το ίδιο το σύστημα, από μεγαλοσυμφέροντα και μηχανισμούς που της προσφέρουν κάλυψη ή στήριξη. Για παράδειγμα, όσοι σήμερα ανακυκλώνουν σενάρια δεύτερου γύρου για τη ΧΑ, με συγκεκριμένες στοχεύσεις, δεν γίνονται διαφημιστές της; Η ΧΑ αξιοποιεί τη φτώχεια και με τον ακραίο εθνικισμό και τη δήθεν «αλληλεγγύη» ρίχνει δίχτυα ενσωμάτωσης λαϊκών δυνάμεων. Ενισχύθηκε από τον αντικομμουνισμό και το μίσος που καλλιεργεί το σύστημα προς τους λαϊκούς αγώνες, από τη θεωρία των άκρων που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ. Επίσης, η θολή «αντιμνημονιακή» ρητορεία, που αφήνει στο απυρόβλητο την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, προσέφερε κάλυψη στη ΧΑ. Όμως ένα ισχυρό κίνημα σε σύγκρουση με το σύστημα που οξύνει τα λαϊκά προβλήματα και γεννά τον φασισμό μπορεί να βάλει στο περιθώριο τη ΧΑ.

Πιστεύετε ότι πρέπει να απαγορευθεί η δράση της Χρυσής Αυγής;

 Το νομικό πλαίσιο είναι επαρκές. Θα μπορούσαν να υπάρξουν από την αρχή νομικά μέτρα εναντίον της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Το ότι δεν έγινε μέχρι σήμερα είναι ευθύνη των κυβερνήσεων και αποδεικνύει ότι υπήρξε ανοχή και στήριξή της από μηχανισμούς. Ουσιαστική αντιμετώπιση του φασισμού δεν μπορεί να γίνει με την απαγόρευσή της ως κόμμα και εδώ υπάρχει εμπειρία. Στη Γερμανία απαγορεύεται η ίδρυση ναζιστικού κόμματος και όμως υπάρχουν τέτοια κόμματα με εγκληματική δράση, ακόμη και θεσμική εκπροσώπηση. Μπορεί και να εμφανιστούν με άλλο όνομα, καταστατικό, άλλα στελέχη στην ηγεσία. Αυτό που χρειάζεται είναι η λαϊκή παρέμβαση για την απομόνωσή τους, όποια μάσκα κι αν φορούν. Ο ελληνικός λαός μπορεί να απομονώσει τέτοια μορφώματα, γιατί έχει πείρα και από τις ναζιστικές θηριωδίες που αιματοκύλησαν την Ελλάδα αλλά και από τους αγώνες του λαού και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που τους νίκησε. Και αυτά πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία μας».

Απαντώντας σ’ αυτόν τον οχετό ψεμάτων και λασπολογίας από το πολιτικό αυτό παχύδερμο έχουμε να πούμε, καταρχάς, ότι αν κάτι χαρακτηρίζει το ΚΚΕ και την ιδεολογία που το διέπει, είναι η έννοια της «συλλογικής ευθύνης». Επί κυριαρχίας του αρχιεγκληματία Στάλιν η θεωρία αυτή γνώρισε στιγμές «μεγάλης δόξης».

Από εκεί και πέρα το θράσος αυτού του τεμπελχανά είναι πραγματικά απύθμενο όταν ισχυρίζεται ότι «η Χρυσή Αυγή αντλεί δύναμη από το ίδιο το σύστημα, από μεγαλοσυμφέροντα και μηχανισμούς που της προσφέρουν κάλυψη ή στήριξη» την στιγμή που το σύστημα, το οποίο φυσικά υπηρετεί άριστα τόσο ο Κουτσούμπας όσο και το κομματικό του μαγαζάκι, έχει στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, έχει τον Αρχηγό της και 5 Βουλευτές της φυλακισμένους και με την σταλινικής εμπνεύσεως θεωρία της συλλογικής ευθύνης ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο ηγετίσκος του ΚΚΕ ομιλεί περί «συστημικής φύσης» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Την στιγμή που η κυβέρνηση δίνει (τουλάχιστον) το «ηθικό» έρεισμα σε καθάρματα της κόκκινης τρομοκρατίας να δολοφονούν άνανδρα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ο Κουτσούμπας ψεύδεται ασύστολα. Την στιγμή κατά την οποία ΟΛΑ τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης διαγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα πει το μεγαλύτερο ψέμα κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ο Κουτσούμπας επιλέγει την φυλλάδα του «εθνικού εργολάβου» για να προσθέσει κι αυτός ένα καρότσι λάσπης κατά του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών.

Τόσο αντισυστημικό είναι το ΚΚΕ, ώστε να έχει την ευχέρεια να δίνει συνεντεύξεις στο έντυπο που εκδίδει ο Μπόμπολας; Το Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι μια τελειωμένη περίπτωση, τόσο ιδεολογικά όσο και πολιτικά. Δεν αποτελεί τον παραμικρό υπαρκτό κίνδυνο για το σύστημα της διαφθοράς, της παρακμής, της προδοσίας. Αν ήταν αντισυστημικό το ΚΚΕ, με τα όσα γράφει στο καταστατικό του και με τα όσα κατά καιρούς υποστηρίζει περί «σοσιαλιστικής επανάστασης» και «δικτατορίας του προλεταριάτου», θα είχε μπελάδες, με δεδομένο ότι είναι φανερό ότι στη σημερινή εποχή ποινικοποιούνται οι Ιδέες και ενοχοποιείται το Φρόνημα.

Το ΚΚΕ όμως είναι ο «αριστερός προφυλακτήρας» του συστήματος, ένα μαγαζάκι, το οποίο λειτουργεί ως στυγνή καπιταλιστική επιχείρηση, δείχνοντας το πραγματικό του αντιλαϊκό πρόσωπο. Ως εκ τούτου, το ΚΚΕ αποτελεί γέννημα-θρέμμα του συστήματος και η ύπαρξή του αποσκοπεί στην διατήρηση κάποιων ψευδαισθήσεων περί «πλουραλισμού» στη χούντα, στην οποία ζούμε σήμερα.

Ας κόψει, λοιπόν, το παστίτσιο με το… μυστρί ο Κουτσούμπας και ας πάψει να ξεφτιλίζεται και να γελοιοποιείται με τα όσα λέει (ή τον βάζουν να τα λέει) για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, την μοναδική αληθινή αντισυστημική πολιτική δύναμη. Όπως λέει και ένα ρητό «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς».

Γιώργος Μάστορας