Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Κατάλυση της Δικαιοσύνης: Οι δικογραφίες διαρρέονται από το “Bήμα”, αλλά η Βουλή δεν τις παραδίδει στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής!


Η βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια κατέθεσε σήμερα διαμαρτυρία - αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη,
επειδή οι δικογραφίες που αφορούν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και το πόρισμα των ανακριτριών Κλάπα - Δημητροπούλου διέρρευσε πρώτα από το "Βήμα" σε όλα τα ΜΜΕ, την στιγμή που οι κατηγορούμενοι δεν το έχουν παραλάβει ακόμα επίσημα στα χέρια τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.

Παραθέτουμε την διαμαρτυρία - αίτημα της Συναγωνίστριας Ελένης Ζαρούλια:

ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

 ΚΟΙΝ: M.M.E.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΑΙΤΗΜΑ

 Ελένης Ζαρούλια του Βασιλείου, βουλευτού Β’ περιφερείας Αθηνών.

 ___________________

Χθές, 21-02-2014 και περί ώρα 17.30 επεχείρησα, ως δικαιούμαι, να λάβω αντίγραφο του υπ’ αριθμ. πρωτ. 305/19-02-2014 εγγράφου του Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Εφετείου Αθηνών, διαβιβασθέντος προς υμάς δια του κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, ως και των συνοδευτικών αυτού σχετικών, το οποίο αφορά στην αιτουμένη άρση της βουλευτικής μου ασυλίας προς τον σκοπό όπως επιτραπεί η εις βάρους μου και εις βάρος ετέρων οκτώ συναδέλφων μου βουλευτών άσκηση διώξεως και απαγγελία κατηγορίας για ένταξη και διεύθυνση της «εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», ως το κόμμα μου αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο.

Η λήψη αντιγράφου κατέστη ανέφικτη λόγω της προβολής εκ μέρους του Προϊσταμένου της Γενικής Διευθύνσεως Κοινοβουλευτικού Ελέγχου πλείστων όσων αιτιάσεων και της εμμονής του να ληφθεί ένα και μόνο αντίγραφο και για τους εννέα ημών πλέον των επτά ήδη κατηγορουμένων συναδέλφων μας.

Τελικώς διετυπώθη η υπόσχεση να ληφθούν αντίγραφα από ένα έκαστο εξ ημών την Δευτέρα, 24-02-2014, ώστε να προωθηθούν αμέσως στους δικηγόρους μας.

Καθ΄ ην στιγμή τόσον εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου αντιμετωπίζαμε την άρνηση νομίμου, νομοτύπου και εγκαίρου ενημερώσεώς μας, το εκατόν ενενήντα σελίδων ανωτέρω έγγραφο είχε ήδη αναρτηθεί, ως εν συνεχεία διαπιστώσαμε, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και επακολούθησε η ανάρτησή του σε όλο το φάσμα του ηλεκτρονικού τύπου, ενώ λεπτομερείς πληροφορίες περί του περιεχομένου του μεταδίδονταν και από τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, στα πλαίσια ενός εν εξελίξει σχεδίου αποπροσανατολισμού και ποδηγετήσεως της κοινής γνώμης.

Κατόπιν των ανωτέρω διαμαρτύρομαι εντόνως για την εξόφθαλμη παράβαση των διατάξεων της Ποινικής Δικονομίας, ως και των κανόνων της πολιτικής δεοντολογίας και ηθικής εκ μέρους όποιων διέρρευσαν προς τον Τύπο, εξυπηρετούντες πολιτικές σκοπιμότητες, τα ανωτέρω, μη επιδεχόμενα ως εκ του σταδίου της διαδικασίας, έγγραφα, και αιτούμαι όπως εντός τεσσάρων ημερών από της καταθέσεως της παρούσης μου γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των υπαιτίων, τους οποίους ως εκ της θέσεως και του αξιώματός σας υποχρεούσθε να αποκαλύψετε, ώστε να κινηθώ κατ’ αυτών δια της ποινικής, αστικής και πειθαρχικής οδού.

Αθήναι 24 Φεβρουαρίου 2014

O Πληρεξούσιος Δικηγόρος