Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Οι προκλητικές δανειοδοτήσεις προς το Mega και τα άλλα κανάλια των «νταβατζήδων»

Το σκάνδαλο του ΤΤ, όπου τα χρήματα του Ελληνικού Λαού κατέληξαν σε «θαλασσοδάνεια» εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες επιστροφής τους,
δεν είναι φυσικά το μόνο. Υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες δανειοδοτήθηκαν επανειλημμένως με κριτήρια που προκαλούν ερωτηματικά όπως π.χ. το τηλεοπτικό κανάλι Mega, ο βασικός ενημερωτικός στυλοβάτης της μνημονιακής συγκυβέρνησης, το οποίο όπως αναφέρουν δημοσιευμένα στον τύπο το 2009 έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ, λίγο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Τζέφρυ.

Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 2012, έλαβε νέο δάνειο, αυτή την φορά ύψους 98 εκατ. ευρώ, συνέχεια του προηγούμενου, καθώς δεν ήταν σε θέση να το αποπληρώσει. Αυτό το τελευταίο δάνειο χορηγήθηκε χωρίς εγγυήσεις, όπως ανέφερε η εφημερίδα «Το Παρόν», σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Mega. Αναρωτιόμαστε ποια ήταν τα κριτήρια εκείνα που ενέκριναν το δάνειο αυτό, όταν μάλιστα τα λεφτά αυτά προέρχονται από ανακεφαλαιοποίηση χρημάτων του υστερήματος των Ελλήνων φορολογουμένων. Οι επιχειρηματίες που έχουν στην κατοχή τους το Mega έχουν συνάψει τα τελευταία χρόνια δυσθεώρητες συμβάσεις δημοσίων έργων που τους έχουν επιφέρει τεράστια κέρδη. Γιατί, λοιπόν, το Μega πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό κορβανά;

Το πιο τραγικό και εξωφρενικό στην όλη ιστορία είναι το γεγονός ότι το Mega παίρνει «τονωτικές» ενέσεις χρημάτων που ανήκουν στον Ελληνικό Λαό για να υβρίζει τις επιλογές του! Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ένα μεγάλο μέρος τους έχει εμπιστευθεί τα χρήματά του σε τράπεζες, οι οποίες δανειοδότησαν το Mega για να αποκαλεί την πολιτική τους επιλογή «Μαφία», «Καμόρα», «εγκληματική οργάνωση», «συμμορία» και άλλα συναφή! Πόσες, άραγε, μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κλείσει, επειδή δεν έχει εγκριθεί το δάνειο που ζήτησαν; Πόσοι ιδιοκτήτες δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, επειδή δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις δόσεις των δανείων που πήραν; Γιατί το Mega να έχει προνομιακή επιχείρηση; Και βεβαίως δεν είναι ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός δίαυλος ο μόνος ο οποίος παίρνει «αβέρτα» δανειοδότηση.

Το πρόβλημα είναι γενικότερο και επεκτείνεται και σε άλλα ΜΜΕ, τα οποία αρέσκονται να παριστάνουν τους κριτές και τους τιμητές των πάντων, να δίνουν τον λόγο μόνο σε όποιους θέλουν, αδιαφορώντας για την πολυφωνία, τον πλουραλισμό, τον διάλογο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν με την ύπαρξή τους. Όσοι τους προσκυνούν έχουν κάλυψη των απόψεων και των δραστηριοτήτων τους. Όσοι τους καταγγέλλουν όχι απλώς φιμώνονται και απαγορεύεται η ελάχιστη προβολή των θέσεών τους αλλά λασπολογούνται συστηματικά σε μόνιμη βάση. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό το τελευταίο.

Γιώργος Μάστορας