Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Ενός λεπτού σιγή» στη Βουλή (λόγω Χρυσής Αυγής) από αυτούς που ευθύνονται για την τραγωδία των Ιμίων

Η λέξη ντροπή είναι σίγουρα λίγη για να περιγράψει την κακοστημένη θεατρική παράσταση, η οποία παίχτηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή.
Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή στη μνήμη των θυμάτων των Ιμίων, καθώς είχε προηγηθεί σχετική αναφορά από τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Η Βουλή αυτή, η οποία «τίμησε» τη μνήμη των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, στο παρελθόν δια μέσου των εκπροσώπων της ουσιαστικά ασέλγησε πάνω στους νεκρούς υιοθετώντας ένα διάτρητο πόρισμα, το οποίο ουσιαστικά έριχνε την ευθύνη της πτώσης του ελικοπτέρου στους ίδιους!

Λίγα μέτρα παραπέρα από το σημείο που ο αντιπρόεδρος της Βουλής έδωσε το σήμα για να τηρηθεί «ενός λεπτού σιγή» ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έλεγε το κατάπτυστο «ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ». Πώς έχουν το θράσος, λοιπόν, να «τιμούν» τη μνήμη των νεκρών αυτοί που συγκάλυψαν τα πραγματικά γεγονότα εκείνης της βραδιάς;

 Η χειρότερη βεβήλωση, βέβαια, ήταν η αναφορά του Βενιζέλου. Τι θα μπορούσε να πει ο εκπρόσωπος του κόμματος, το οποίο το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου 1996 παραχώρησε Ελληνικό έδαφος στους Τούρκους, παρέδωσε ανυπεράσπιστους τους τρεις Αξιωματικούς μας στις σφαίρες του εχθρού και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει άθλιες δικαιολογίες του είδους «να πούμε ότι φύσηξε ο αέρας και πήρε τη Σημαία», όπως είπε ο Πάγκαλος;

Εξάλλου, όποιος είδε το βίντεο και το πώς «τίμησε» ο ίδιος ο Βενιζέλος τη μνήμη των νεκρών (με το αριστερό του χέρι σε συνεχή κίνηση, ενώ υποτίθεται πως ήταν σε στάση προσοχής) καταλαβαίνει το μέγεθος της υποκρισίας.

Όσο για το άλλο αίσχος της τηλεόρασης της Βουλής, η οποία δεν έδειξε ούτε ένα πλάνο από τους Βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην αίθουσα και επικεντρώθηκε αποκλειστικά στους βουλευτές του «συνταγματικού τόξου», πέρα από το απύθμενο κόμπλεξ που για μια ακόμα φορά βγαίνει εναντίον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, έχουμε να πούμε ότι Εμείς Τιμούμε κάθε χρόνο τη Μνήμη των Τριών Νεκρών με Υπερήφανο και Ειλικρινή τρόπο και όχι ντροπιασμένα και υποκριτικά.

Το ίδιο θα πράξουμε και το Σάββατο το απόγευμα με τον δικό μας ξεχωριστό Ελληνοπρεπή τρόπο, που ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με τους τσαρλατανισμούς των φορέων του «συνταγματικού τόξου».

Γιώργος Μάστορας