Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ο βίος και η πολιτεία του Νεοδημοκράτη Μαρκογιαννάκη

Ο νεοδημοκράτης αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης ήταν σήμερα πρωταγωνιστής σε μια πρωτοφανή παραβίαση του κανονισμού της Βουλής,
καθώς εντελώς παράτυπα επέβαλε πειθαρχική ποινή στην Συναγωνίστρια Ζαρούλια. Πριν αναφερθούμε στον κανονισμό της Βουλής και πόσο βάναυσα τον παραβίασε ο Μαρκογιαννάκης, να τονίσουμε ότι στον... ναό της Δημοκρατίας έχουν ειπωθεί τον τελευταίο καιρό πολύ βαρύτερες και χειρότερες εκφράσεις από όλους τους βουλευτές του "συνταγματικού τόξου".

Αναφέρουμε ενδεικτικά: Σοφία Βούλτεψη: "Άει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο", Ραχήλ Μακρή: "Τι λες μωρή φραγκόκοτα!", Ιορδάνης Τζαμτζής: "Είσαι ηλίθια, θα μας ... τα ... " και πάρα μα πάρα πολλά άλλα, ενώ το "μ..." πάει σύννεφο! Σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις οι προεδρεύοντες της Βουλής κωφεύουν και δεν έχουν κάνει ούτε μία επίπληξη. Ο λόγος απλός: Οι εν λόγω βουλευτές δεν ήταν Χρυσαυγίτες!

Σύμφωνα με το άρθρο 77 του Κανονισμού της Βουλής για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βουλευτές για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά ο προεδρεύων οφείλει

α) να ανακαλέσει τον εν λόγω βουλευτή σε τάξη

β) μπορεί να του στερήσει τον λόγο και τέλος

γ) να τον μεμφθεί για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Βέβαια, όλα αυτά προβλέπονται σε περίπτωση επεισοδίων και όχι λεκτικής αντιπαράθεσης. Αλλά ακόμα και αν προχωρήσει ο πρόεδρος σε μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά σύμφωνα με το άρθρο 80 του κανονισμού της Βουλής οφείλει να δώσει τον λόγο στον ενδιαφερόμενο για 5 λεπτά της ώρας, ώστε να απαντήσει.

Αν μετά από όλα αυτά ο πρόεδρος επιμείνει στην πρότασή του, ζητά την απόφαση της Βουλής με ανάταση των χειρών. Τίποτα από όλα αυτά δεν τηρήθηκε και έτσι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης επέβαλε εντελώς ΠΑΡΑΤΥΠΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ πειθαρχική ποινή στην Συναγωνίστρια Ζαρούλια. Βέβαια, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον εκπρόσωπο της χούντας του Μνημονίου και της παράνομης Βουλής των 294. Από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη θα θέλαμε ακόμη να λάβουμε τις εξής απαντήσεις:

1) Πώς γίνεται να αυτοχαρακτηρίζεται ως αντιρατσιστής, όταν υπερασπίζεται αστυνομικό που κακοποιούσε και λήστευε πακιστανούς;

2) Πώς γίνεται να προεδρεύει στην προανακριτική επιτροπή για τη "λίστα Λαγκάρντ" και να υπερασπίζεται δύο πρώην επίορκες διευθύντριες ΔΟΥ, τα ονόματα των οποίων είναι στη "λίστα Λαγκάρντ" (!) και έχουν καταδικασθεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά, αφού ζημίωσαν το Δημόσιο με 30 δισ. δραχμές!

3) Πώς γίνεται να μιλά για ηθική, τάξη και ευπρέπεια ο κ. Μαρκογιαννάκης που υπερασπίζεται γιατρό από την Ηλεία που κατηγορείται ότι μαζί με φαρμακοποιούς εμπλέκεται σε κομπίνα σε βάρος του Ελληνικού του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών ΟΠΑΔ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , ΟΓΑ και ΤΥΔΚΥ ύψους 816 χιλιάδων ευρώ! Όποια υπόθεση έχει σχέση με κομπίνα κατά του Δημοσίου ο.. άμεμπτος κ. Μαρκογιαννάκης είναι εκεί για να υπερασπιστεί τους κατηγορούμενους!