Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Εφημερίδα “Ακρόπολις”: Στον δεύτερο γύρο Πειραιά, Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Αττικής περνά η Χρυσή Αυγή!

Η ιστορική εφημερίδα "Ακρόπολις" φιλοξενεί σήμερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές όπου η Χρυσή Αυγή θα κυριαρχήσει και η ΝΔ θα πιάσει πάτο!


"Το θεωρούν δεδομένο 7 δημοσκοπικές εταιρείες - Πειραιάς - Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Αττικής στον «δεύτερο γύρο» η Χρυσή Αυγή. Προβληματισμός στο Μαξίμου για την πανωλεθρία που έρχεται. Όσο πλησιάζει η μέρα της κάλπης για τις δημοτικές εκλογές οι εταιρείες δημοσκοπήσεων φτάνουν όλο και πιο σταθερά σε συμπαγή συμπεράσματα. Εκτός από τις υποψηφιότητες των νυν δημάρχων στις μεγάλες πόλεις αλλά και την περιφέρεια Αττικής μόνο η υποψηφιότητα του βουλευτή Αττικής Ηλία Κασιδιάρη έχει ανακοινωθεί για τον Δήμο της Αθήνας.

Οι εταιρείες μετρήσεων δεν συμπεριλαμβάνουν στο δείκτη μέτρησης ονόματα υποψηφίων, αλλά κάποια πιθανά που εικάζουν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι μπορεί να είναι. Εδώ δημιουργείται το εξής παράδοξο. Ενώ η διαφοροποίηση των ονομάτων διαφοροποιεί και το ποσοστό για το κόμμα, στην Χρυσή Αυγή δεν συμβαίνει αυτό. Αυτό που προκύπτει ως δεδομένο τουλάχιστον από 7 εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι ότι στις πόλεις των Αθηνών, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης η Χρυσή Αυγή «περνάει» στον δεύτερο γύρο. Το ίδιο και στην περιφέρεια Αττικής.

Εάν μάλιστα καταφέρει με ονόματα που θα εξαγγείλει να διεισδύσει και στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς αλιεύοντας ψήφους και από την Νέα Δημοκρατία, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις αφού ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα την προσδώσει έναν άλλο ρόλο. Φυσικά δεν αποκλείεται να κερδηθεί και η περιφέρεια αυτή, αφού η φθορά του «πρασινοφρουρού» Γιάννη Σγουρού εμφανέστατη.

Το βέβαιο που προκύπτει επίσης είναι και για τον δήμο Πειραιά, αφού εκεί η Χρυσή Αυγή ξεκινάει με «βάση» ότι θα είναι οπωσδήποτε στον δεύτερο γύρο, στοχεύοντας την δημαρχία. Τα αποτελέσματα αυτά των εταιρειών δημοσκοπήσεων έχουν γίνει γνωστά στο μέγαρο Μαξίμου που προσπαθεί να αλιεύσει υποψηφίους - αντιπάλους που να έχουν έρεισμα στον «κόσμο» της Χρυσής Αυγής προκειμένου να κλέψει αυτό ψήφους από την ανερχόμενη πολιτική δύναμη. Σχεδιασμοί επί χάρτου που σύντομα θα δείξουν τα αποτελέσματά τους.