Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Η UEFA και ο “ρατσισμός”

Η τιμωρία του Ολυμπιακού από την UEFA για «ρατσιστική» συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με την Άντερλεχτ
αποτελεί αφορμή για έναν ευρύτερο πολιτικό σχολιασμό των πρόσφατων αθλητικών δρώμενων. Καταρχάς, το γεγονός ότι η Ελληνική ομάδα τιμωρήθηκε για ένα πανό με… νεκροκεφαλές, σημαίνει ότι κάποιοι εξακολουθούν να βλέπουν φαντάσματα στις ημέρες μας.

Τιμωρήθηκε, επίσης, για κάποιες σημαίες που ανέμιζαν οπαδοί του κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι είδους σημαίες ήταν αυτές. Γιατί εάν πρόκειται για Ελληνικές Σημαίες τότε το πράγμα χοντραίνει πάρα πολύ. Η τιμωρία του Ολυμπιακού στηρίχθηκε στην αναφορά της αντιρατσιστικής οργάνωσης FARE, σύμφωνα με την οποία «οι οπαδοί του Ολυμπιακού εμφάνισαν υλικό με ακροδεξιό περιεχόμενο».

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον, πάντως, αν επαληθευτεί τελικά η πληροφορία ότι η «καταγγελία» για το «ακροδεξιό περιεχόμενο» στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προέρχεται από άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένο αριστερό κόμμα… Και οι οποίοι, μάλιστα, είχαν «καρφώσει» την Ελληνική ομάδα και για τον αγώνα με την Μπενφίκα!

Η FARE αναφέρεται και στην αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Ρουμανία στις 15 Νοεμβρίου: «Σημειώθηκαν ναζιστικοί χαιρετισμοί από Έλληνες φιλάθλους κατά την ανάκρουση του Ελληνικού Εθνικού ύμνου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ρουφιανιά» γι αυτόν τον αγώνα έγινε ύστερα από «καταγγελία» της «Αυγής», της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Για να εξυπηρετήσουν τον διεθνισμό που τους διέπει δεν δίστασαν «να καρφώσουν» την Εθνική μας, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο βαριάς τιμωρίας της.

Πολύ ενδιαφέρον, όμως, έχουν τα όσα λένε για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οι «φωστήρες» της FARE: «Σε παιχνίδι της 3ης Νοεμβρίου στο ματς της Λάτσιο εμφάνισαν πανό που υποστηρίζει το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή». Για την ακρίβεια οι οπαδοί της Λάτσιο σήκωσαν ένα τεράστιο πανό το οποίο έγραφε «Το ηλιοβασίλεμα κόκκινο, η Αυγή Χρυσή. Μανώλης – Γιώργος Αθάνατοι!».

Αναρωτιόμαστε πού είναι το «ρατσιστικό» περιεχόμενο του συγκεκριμένου πανό; Φαίνεται, όμως, ότι για τους επαγγελματίες αντιρατσιστές της FARE ακόμη και η απόδοση φόρου Τιμής σε Νεκρούς είναι καταδικαστέα, εάν αυτοί είναι Εθνικιστές… Αυτά, για να φανεί ξεκάθαρα η υποκρισία και η επιλεκτική διάθεση των πάσης φύσεως ψευτοανθρωπιστών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ