Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο αμερικανοκομμουνιστής Τσίπρας, η παντιέρα ρόσα και το… new deal

Γράφει ο Αντίοχος.

Τελικά, τραγούδησε ο… leader of SYRIZA, mister Tsipras, την «παντιέρα ρόσα» (ιταλιστί «κόκκινη σημαία»), πολύ διαδεδομένο ύμνο προς τον κομμουνισμό την δεκαετία του ’70,
και μάλιστα με την αριστερή γροθιά του υψωμένη, στο πέρας των εργασιών της συνόδου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), με την υποστήριξη των οποίων θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Ε.; Το έψαξα το θέμα και διαπίστωσα ότι την τραγούδησε!

Αλλά, ως συνεπής… αμερικανοκομμουνιστής, μετά την «παντιέρα ρόσα» αμόλυσε και την… αμερικανιά του. Ευχαριστώντας τους συνέδρους για την υποστήριξη, ο Mister Tsipras τους είπε από μικροφώνου: «είμαι εδώ για να σας μιλήσω για την αλλαγή». Κάποιος δύσπιστος από κάτω τον ρώτησε για ποια αλλαγή μιλάει. Και ο «παντιέρας» του απάντησε αφοπλιστικά «η Ευρώπη χρειάζεται το δικό της New Deal για να καταπολεμήσει την ανεργία και να χρηματοδοτήσει το μέλλον της». Τι ήταν το New Deal, στο οποίο ανεφέρθη ο… παντιέρας αμερικανιστί; Το σύνθημα- σχέδιο του Ρούσβελτ το 1933, για να βγάλει την αμερικανική οικονομία από τη μεγάλη κρίση του ’29!

Αυτός είναι ο αμερικανοκομμουνισμός στην πράξη, τον οποίο συνδυάζει άριστα ο… παντιέρας mister Alex Tsipras!

Πηγή: Εθνικισμός.net