Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τα ονόματα του Κάντα, οι μίζες και η εν Ελλάδι δημοσιογραφία

Σοκ προκλήθηκε στην κοινή γνώμη από τα ονόματα και τις καταστάσεις που αποκάλυψε ο Κάντας στην κατάθεση του, ενώ όλοι μπορούν να καταλάβουν ποια ονόματα δεν δημοσιοποιήθηκαν,
αν αναφέρθηκαν. Μέσα στην κατάθεση που περιλαμβάνει πολλά πολιτικά πρόσωπα και πολλές τραγελαφικές καταστάσεις με διακίνηση μιζών, περιλαμβάνονται πέραν του προφανούς Τσοχατζόπουλου και ο Παπαντωνίου, ενώ σκιές αφήνονται και στην αναφορά που υπάρχει περί του Κων/νου Μητσοτάκη και του Μιλτιάδη Έβερτ.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν μπορούν να μην μας θυμίσουν «παλιές καλές ημέρες» του Ελληνικού Κοινοβουλίου όταν ο Μεϊμαράκης και ο Καρατζαφέρης εκτόξευαν εκατέρωθεν κατηγορίες για τα υποβρύχια και εν γένει τα εξοπλιστικά προγράμματα, με εκφράσεις τύπου «μπροστάτζας» και "νονός". Ήταν βεβαίως μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που οι μνημονιακοί και ανάλγητοι «βγήκαν από τα ρούχα τους» και ανέβασαν τους τόνους. Το γεγονός ότι το περιστατικό εν τέλει συνδέθηκε με ένα πολύκροτο σκάνδαλο μόνο με υποψίες μπορεί να προκαλέσει.

Θεωρητικά, τουλάχιστον, αυτές οι ειδήσεις θα έπρεπε να έχουν συνταράξει το πολιτικό σκηνικό και το θέμα να είναι πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες. Όμως όπως θα δούμε παρακάτω, κοιτώντας τα εξώφυλλα των εφημερίδων του ΔΟΛ, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Θα δούμε, λοιπόν, ότι στα «Νέα» θα πρέπει κανείς να ψάξει πολύ για να βρει νύξη στο εξώφυλλο:
Στον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη, λοιπόν, ιδιοκτησίας του πατέρα βουλευτή της ΝΔ, η "αιθαλομίχλη" είναι πολύ σημαντικότερο θέμα από τις μίζες και την ρεμούλα. Αναρωτιέται κανείς το γιατί... Ασχέτως του "γιατί", πάμε εμείς να δούμε εν τάχει τις μίζες, για τις οποίες τα "Νέα" κάνουν ίσης αξίας αναφορά με τα 25.000€ του Τομπούλογλου:
Όμως παρά τον χορό εκατομμυρίων που βλέπουμε στην εν λόγω κατάθεση Κάντα, κεντρικό και μόνιμο θέμα των δελτίων ειδήσεων των καναλιών είναι οι "ψιλικατζήδες", Λιάπης και Τομπούλογλου, που η συνολική του κομπίνα δεν αγγίζει ούτε το ένα δέκατο μίας δόσης από τις μίζες Κάντα.