Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μετά την κατάρρευση του τραγελαφικού κατηγορητηρίου, ο Δένδιας καλεί σε νέες σκευωρίες

Ως συνήθως ο Δένδιας όταν είναι να αυτορεζιλευτεί παίρνει ύφος χιλίων καρδιναλίων, που καταλήγουν να γίνονται... χίλιοι πίθηκοι, όταν ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ τελειώσει τις δηλώσεις του
και γίνει παντελώς ρεζίλι. Και πάλι ο Δένδιας αποφάσισε, λοιπόν, να ασχοληθεί με την Χρυσή Αυγή, κάνοντας δηλώσεις σε συγκέντρωση αστυνομικών.

Προ του οποιουδήποτε σχολιασμού, ας δούμε τι δήλωσε: «Εσείς είστε το κράνος και η ασπίδα της δημοκρατίας. Κι είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που το χειριστήκατε και είμαι και περήφανος διότι μέσα από εσωτερικές διαδικασίες, με τα δικά σας όργανα, δεν επιτρέψατε σε οποιονδήποτε στην ελληνική κοινωνία να πει ότι συγκαλύφθηκε οτιδήποτε στο πλαίσιο της ΕΛ.ΑΣ. Κυρίες και κύριοι, όμως αυτό πια το απευθύνω στους υπόλοιπους πλην υμών. Δεν μπορεί μόνο η ΕΛ.ΑΣ. να φέρει στην πλάτη της την μάχη κατά του νεοναζιστικού φαινομένου. Οφείλουν σε αυτή τη μάχη να μπουν και άλλοι και να την διεξάγουν και άλλοι. Εσείς κάνατε το καθήκον σας με τον άριστο τον τρόπο. Η υπόθεση είναι στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα την χειριστεί».

Ας θυμηθούμε, όμως, ποιο ακριβώς είναι το εφαλτήριο των δηλώσεων του Δένδια. Θυμίζουμε ότι στην απαρχή της αντισυνταγματικής σκευωρίας εναντίον της Χρυσής Αυγής, ο Δένδιας διέταξε την παρέμβαση των Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη θυλάκων της Χρυσής Αυγής εντός της Ελληνικής Αστυνομίας. Εν τέλει η όλη υπόθεση κατέληξε σε ένα τεράστιο φιάσκο που δεν είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα, παρά μόνο τον διασυρμό του θεσμού ενώπιον των λυσσασμένων καναλιών. Μάλιστα την περίοδο που εκδόθηκε το πόρισμα των Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Δένδιας είχε κρυφτεί για να μην δώσει εξηγήσεις.

Κατά την διάρκεια της έρευνας ελέγχθηκαν 319 αστυνομικοί, 104 αστυνομικές υπηρεσίες, ένα γραφείο της Χρυσής Αυγής 46 σπίτια και 30 οχήματα. Το πόρισμα έλεγε ότι «δεν συγκροτούνται "πυρήνες" ή (αδιαφανείς) "φράξιες" ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία», ενώ τα μοναδικά «ευρήματα» της έρευνας ήταν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την φύλαξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πριν τους αποσύρει ο Δένδιας!

Έτσι θυμίζοντας τον Χρυσοχοΐδη που είναι «υπερήφανος ως Έλληνας» για την προσβολή που κάνει στους προγόνους του, χτίζοντας τζαμί, έτσι και τώρα ο Δένδιας γίνεται «υπερήφανος» που διέσυρε άνευ λόγου και αιτίας έναν ολόκληρο θεσμό, στον οποίο υποτίθεται ότι προΐσταται. Όμως δεν έμεινε εκεί, αλλά έκανε λόγο και για «μάχη εναντίον του νεοναζιστικού φαινομένου», στην οποία θεωρεί ότι οι αστυνομικοί έπραξαν το καθήκον τους.

Ας θυμηθούμε τι εννοεί με αυτό. Από την απαρχή της έρευνας οι αστυνομικές αρχές παρέβηκαν τον νόμο πολλάκις, όμως ουδέποτε ελέγχθηκαν για αυτό, επειδή η παρανομία τους εξυπηρετούσε τους σκοπούς του Δένδια και της συγκυβέρνησης των δοσίλογων. Φωτογράφιζαν σε όλες τις έρευνες υλικό, το οποίο δεν αποτελούσε τεκμήριο και ακολούθως το έδιναν στα κανάλια μέσω αδιαφανών και παράνομων καναλιών. Και σαν να μην έφτανε αυτό φρόντιζαν ώστε να παραποιείται η εικόνα, αποκρύπτοντας μέρος της αλήθειας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικοί και επικοινωνιακοί σκοποί. Θυμίζουμε, ενδεικτικά την περίπτωση του μουσείου Πάλλη. Τότε οι αστυνομικοί φρόντισαν να φωτογραφηθούν τα «ναζιστικά εκθέματα», αλλά έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο, ώστε να μην υπάρχουν στο πλάνο τα αντίστοιχα κομμουνιστικά. Όμως επειδή πέρα από παράνομοι είναι και άχρηστοι τους ξέφυγε μία σημαντική λεπτομέρεια και παρότι «στρίψανε» τις σημαίες έτσι ώστε να είναι «πρώτο πλάνο» η σβάστικα, δεν μερίμνησαν ώστε να μην φαίνεται η σημαία της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας.

Αυτή είναι η «μάχη εναντίον του νεοναζιστικού φαινομένου», που εννοεί ο Δένδιας; Εννοεί την παραποίηση στοιχείων και την παράνομη συνεργασία με τα τσοντοκάναλα; Και όταν καλεί και άλλους «να μπουν στη μάχη», εννοεί να προχωρήσουν και αυτοί στις παράνομες αυτές ενέργειες, προκειμένου να πλήξουν την Χρυσή Αυγή; Να του θυμίσουμε, για να μην γίνεται «άδικος», ότι στην δικογραφία έχει συμπεριληφθεί ένα «καρτούν» του Ψαρρά, ενώ στην ευχέρεια της κας Κουτζαμάνη είναι το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής.

Και μια ερώτηση προς τον υπουργό που κατέστησε από καπρίτσιο ανενεργό τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, δρώντας ως νέος Καίσαρας, παρότι τα προσόντα του φτάνουν μέχρι γελωτοποιό της αυλής του καίσαρα: Πόσο υπερήφανος αισθάνεται για τους Ήρωες Έλληνες Αστυνομικούς που έχουν πέσει εξαιτίας του;