Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Εν μέσω εορτών αρχίζουν οι μεθοδεύσεις για τριπλές εκλογές – Εκτός νόμου θέλουν την Χρυσή Αυγή

Ετοιμάζουν συνταγματικό πραξικόπημα για να σωθούν



Μπορεί ο πρωθυπουργός να ορκίζεται ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαμαράς αποδεικνύεται κακός ψεύτης, αφού διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση δεν αντέχει διότι ο Λαός τους γυρίζει την πλάτη μαζικά. Μιλάμε, πλέον, για μία κυβέρνηση 153 βουλευτών που έχει την στήριξη από το 20% του εκλογικού σώματος.

Οι «παπαγάλοι» της κυβέρνησης, όμως, δεν μένουν στις εξαγγελίες Σαμαρά, αλλά ήδη έχουν αρχίσει και προετοιμάζουν το αναγνωστικό τους κοινό για αυτό που θα έρθει. Πέραν των ρεπορτάζ σχετικά με την κατάσταση διάλυσης στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε και ένα άρθρο του ίδιου του προέδρου του ΔΟΛ, του Ψυχάρη, ο οποίος αναφέρει εν μέρει τις σκέψεις που κυριαρχούν στο Μαξίμου:

«Οι σάλπιγγες ηχούν, ο αγώνας αρχίζει. Το νέο έτος θα μας φέρει βαθιές πολιτικές αλλαγές όποιος και αν είναι ο νικητής.

Από τα σκάνδαλα στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων έως το σκάνδαλο-οπερέτα με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, αυτά θα απασχολούν την Κοινή Γνώμη από τις αρχές του έτους έως τα τέλη του Μαΐου - οπότε και αναμένεται να στηθούν οι κάλπες που θα είναι πιθανώς δύο, ενδεχομένως τρεις.

Η διενέργεια εκλογών με τρεις κάλπες την ίδια ημέρα και τους πολίτες να καλούνται να ψηφίσουν για νέα Βουλή, ευρωβουλευτές και δημοτικούς άρχοντες φαίνεται να συζητείται σοβαρά στον χώρο της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Οι τριπλές εκλογές αποκλείουν το ενδεχόμενο να χάσει λ.χ. τη μάχη των ευρωεκλογών η κυβέρνηση και να ξεσηκωθεί η αντιπολίτευση με όλες τις προβλέψιμες συνέπειες.

Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς μελετά προσεκτικά, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, όλα τα ενδεχόμενα. Οπωσδήποτε, λένε, είναι έτοιμος για την εκλογική αναμέτρηση.

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναστέλλει τη ροή των εξελίξεων ως τα μέσα Ιανουαρίου. Εκτός εάν οι εξελίξεις εισέλθουν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας...

Στην Ελλάδα τα πιο απίστευτα μπορεί να συμβούν. Ενα «δωράκι» σηματοδότησε την κατάρρευση του ΠαΣοΚ, ένα τζιπ με πλαστές πινακίδες μπορεί να οδηγήσει σε ντόμινο!»

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι στο Μαξίμου έχουν ήδη αρχίσει να προσπαθούν να αφουγκραστούν το εκλογικό πεδίο και να ετοιμαστούνε. Μία από τις μεθοδεύσεις που σκέφτονται είναι η συνταγματική εκτροπή, ο βιασμός του Συντάγματος και των νόμων, προκειμένου να θέσουν εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή, παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε στο σύνταγμα της Κένυας.

Ο προβληματισμός που σκεπάζει σαν σύννεφο τους χουντικούς του Μαξίμου σχετικά με αυτό το σενάριο δεν είναι, βέβαια, η αντιδημοκρατικότητα των κινήσεων τους, ούτε το γεγονός ότι ακόμα και οι αριστεροί έχουν αρχίσει (παρά την εμπάθεια τους) να αντιλαμβάνονται τους επικίνδυνους αντιδημοκρατικούς ατραπούς που βαδίζει η κυβέρνηση. Αυτό που τους προβληματίζει είναι ότι ακόμα και αν θέσουν την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ψήφο παραπάνω, αλλά μάλλον αυτό θα είναι το κύκνειο άσμα της Νέας Δημοκρατίας.

Γίνεται σαφές η θέση στην οποία βρίσκονται διάφοροι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι του Μαξίμου, όπως ο Βορίδης που από ότι αναφέρουν τα δημοσιεύματα πρωτοστατεί στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της ΝΔ. Βρίσκονται ενώπιον ενός τρομερού διλήμματος, αφού αν σταματήσουν τις πιέσεις προς την Δικαιοσύνη και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να επανεκλεγούν, ενώ αν τις συνεχίσουν έως το τέλος, τότε διακινδυνεύουν να βρεθούν με την κατηγορία της κατάλυσης του πολιτεύματος στην πλάτη τους. Έχουν μόνο αυτές τις δύο προοπτικές απέναντι τους και το μόνο που μένει για να πραγματοποιηθεί ένα από τα δύο σενάρια είναι λίγος χρόνος, που δεν περιλαμβάνει ουδεμία έκπληξη ή από μηχανής θεό που θα τους σώσει.