Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Εγκληματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ: Νέα μίζα 18 εκατομμυρίων ευρώ σε “πρασινοφρουρούς” ανακάλυψαν οι γερμανικές αρχές

Σημίτης και Μητσοτάκης συντόνιζαν τις μπίζνες ομολόγησε ο Κάντας - Υπόλογοι όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί Άμυνας της κλεπτοκρατίας


Μίζα που κατευθύνονταν σε αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ ύψους 18.000.000 ευρώ ανακάλυψαν οι Γερμανοί εισαγγελείς σε συνεργασία με τις ελληνικές δικαστικές αρχές. Κλήση από τους ανακριτές για να απολογηθεί για τις μίζες για τα εξοπλιστικά έλαβε ο έμπορος όπλων Πάνος Ευσταθίου. Τον Ευσταθίου φέρεται να κατονόμασε ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο υπ. Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, ότι του έδωσε μίζα 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο υπέργηρος επιχειρηματίας είναι ήδη έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές. Ο Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση και στην Εισαγγελία της Βρέμης, δραστηριοποιείτο από τη δεκαετία του '80 ως αντιπρόσωπος της Atlas Elektroniks στην Ελλάδα, που είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπογράφτηκε το 2002 επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου. Κατάθεση για την εμπλοκή του είχε δώσει και ο επιχειρηματίας. Αλέξανδρος Αβατάγγελος, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο Π. Ευσταθίου κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ καλείται πρώτος, με βάση και τα στοιχεία τα οποία έχουν σταλεί από την γερμανική Δικαιοσύνης. Είναι το πρόσωπο στο οποίο τον Αύγουστο, έγινε έφοδος από δύο Γερμανούς εισαγγελείς και τους Έλληνες συναδέλφους τους Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, στα γραφεία του στο Κολωνάκι και εντοπίστηκαν πολλά στοιχεία. Εκείνος ως αντιπρόσωπος της Rhein metal, μετέπειτα Atlas εντοπίστηκε και κατά την έφοδο γερμανών λειτουργών στα γραφεία της εταιρείας στη Βρέμη. Σε καταλόγους υπάρχουν λογαριασμοί από «ωφέλιμες» πληρωμές σε Έλληνες αξιωματούχους, οι οποίες φθάνουν τα 18.000.000 ευρώ! Ναι, εκείνη την περίοδο το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Κάντας εκτός από τον Ευσταθίου έχει κατονομάσει και άλλον έμπορο, ο οποίος συνδεόταν με αυτόν. Εκείνος φαίνεται ότι τον καθησύχαζε με τη φράση «μην ανησυχείς δεν θα μας ανακαλύψουν ποτέ, δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτε διότι υπάρχει έμπειρο γραφείο στο Μονακό, που ιδρύει τις off - shore.». Μάλιστα έχει πει ότι του τα έδιναν, είτε μετρητά, είτε μέσω λογαριασμών και υπεράκτιων στην Ελβετία. Εν ολίγοις η Γερμανία που τώρα καταστρέφει την χώρα μας δωροδοκούσε αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ για να κάνει τις δουλειές της. Δουλειές που τώρα μας ζητάει να τις πληρώσουμε.

Γράφει σχετικά το έγκυρο defencenet.gr

ΠΟΙΟΥΣ ΛΑΔΩΣAN OI RHEINMETALL - STN ATLAS; Σε ποιούς αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ πήγαν τα 18 εκατ. ευρώ από την Γερμανία;

Εντύπωση προκαλεί η απουσία ονομάτων εκπροσώπων αμερικανικών οπλικών συστημάτων από τον κατάλογο Κάντα, και αυτό είναι παράδοξο αφου΄ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ανήκε στο payroll του Θωμά Λιακουνάκου από το 1988! Ο Θωμάς Λιακουνάκος,είναι ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος κατασκευαστριών εταιρειών και ο Αντώνης Κάντας στην απολογία του τον αναφέρει μαζί με τους δύο στενούς συνεργάτες του που είναι οι κ.κ Αποστόλου και Αρκουμανέας.

Όμως ο Θωμάς Λιακουνάκος εκπροσωπούσε πάντοτε τα αμερικανικά συμφέροντα, πως τα αμερικανικά οπλικά συστήματα μένουν έξω από την έρευνα; Αναφέρει επίσης ο Α.Καντάς τον Δ, Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της γερμανικής WEGMANN, απ΄ τον οποίο επίσης δωροδοκήθηκε για τα PzW-2000 (πάλι μη αμερικανικό οπλικό σύστημα. Την περίοδο για την οποία απολογέιται ο Α.Κάντας (1996-2002) όλες οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα περνάγανε από τις πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΘΑ (Α.Τσοχατζόπουλος) και του ΚΥΣΕΑ στο οποίο προέδρευε ο Κώστας Σημίτης. Φυσικά λόγο είχε και ο τότε ΥΠΟΙΚ Γιάννος Παπαντωνίου.